Czy warto kupować piwa belgijskie w Lidlu?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dlugas
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2006.04
    • 4014

Jedni szukają zalet, a inni wad. Kwestia podejścia.

A kolejni lecą po wcześniejszych opiniach i szukają podobnych "wrażeń".
    Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
    Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
    FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• chemmobile
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2009.03
      • 2168

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika franekf Wyświetlenie odpowiedzi
      Wszyscy skupiają się tylko na wyliczaniu wad, ew. dominującym alkoholu, a smaku już tam żadnego nie ma? Tylko aldehydy, rozpuszczalniki... Jakbym czytał raport jakiejś państwowej komisji.
      To podejście rozpowszechniła pewna znana w naszym światku osoba. Nie będę wytykał palcem, bo znowu mi się oberwie za czepialstwo
      Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
      Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• pizmak666
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2006.12
        • 1904

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika belze Wyświetlenie odpowiedzi
        Akurat ten najmniej. Oprócz delikatnie wyczuwalnego aldehydu octowego, piwo mało złożone, słodycz trochę niestety jednowymiarowa, ciut oblepiająca; ale to pewnie też kwestia leżakowania - 4pak poszedł do piwnicy.
        Daj Boże żeby w polskich piwach tylko takie wady były jak w tym.
        „Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”

"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".

Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.

Comment

• adam16
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2001.02
          • 9865

W takich cenach tych piw nigdzie nie kupimy. Zatem warto. Cześć rzeczywiście nie jest rewelacyjna. Ale ogólnie dają one pojecie o tym, co znaczy belgijskość piwa. A zawsze znajdzie się osoba dla której to będzie dziewiczy jeszcze rozdział piwny.
          Browar Hajduki.
          adam16@browar.biz
          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• tristan_tzara
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2007.12
            • 1038

Czyli teraz wychodzi ze jeśli któreś komuś nie smakowały, bo były niedobre i/lub z błędami, nie tylko się nie zna, ale jest też fanem kopyra i jest nowocjuszem w piwach belgijskich. Nieźle
            No ja to akurat byłem od początku nastawiony pozytywnie a teksty kopyra sam cytowalem tutaj bo uważałem i nadal uważam że bzdurne. Belgie znam dobrze. Ale ten petrusowy np dubbel, był przestraszny. Masło, metal, spiryt i nie tylko. Tego nie dało się pić i cena nie ratuje.

Comment

• franekf
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2004.06
              • 944

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tristan_tzara Wyświetlenie odpowiedzi
              Czyli teraz wychodzi ze jeśli któreś komuś nie smakowały, bo były niedobre i/lub z błędami, nie tylko się nie zna, ale jest też fanem kopyra i jest nowocjuszem w piwach belgijskich. Nieźle
              No ja to akurat byłem od początku nastawiony pozytywnie a teksty kopyra sam cytowalem tutaj bo uważałem i nadal uważam że bzdurne. Belgie znam dobrze. Ale ten petrusowy np dubbel, był przestraszny. Masło, metal, spiryt i nie tylko. Tego nie dało się pić i cena nie ratuje.
              Chyba trochę nadinterpretujesz Mi w moim poście chodziło o to, że niektórzy skupiają się li tylko na poszukiwaniu wad, jakby degustacja była konkursem p.t. "Ile wad z listy wad piwnych znajdę w tym egzemplarzu", zaniedbując przy tym ogólny opis aromatów piwa.
              Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
              http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
              Piwny Janusz bez Teku

Comment

• solfernus
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.08
                • 1025

Moim zdaniem warto było kupić te piwka. Nawet ze względu na cenę jak już nie ze względu na poznanie innych stylów i smaków. Piłem już trochę piwek belgijskich ale chciałbym jeszcze spróbować Delirium Tremens czy inne Nocturnum
                Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.

Comment

• leona
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2009.07
                  • 5853

Biedaku... Nie ma tego złego... Teraz możesz wczuć się w sytuację np. postponowanego fana lagerów albo zwolennika Sarmackiego

Comment

• yaro74
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2012.09
                    • 2089

Ale ten petrusowy np dubbel, był przestraszny. Masło, metal, spiryt i nie tylko. Tego nie dało się pić i cena nie ratuje.
                    To dziwne, bo trzy osoby zamieściły opis tego piwa z Lidla i żadna nie podała tych wad.
                    Wygląda na to, że masz niesamowicie wyczulony węch i kubki smakowe. ( I nie jest to żadna kpina z mojej strony).

Comment

• tristan_tzara
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2007.12
                      • 1038

Nie, to były ewidentne wady, nie jakieś na granicy autosugestii. Pewnie tak jak niektórzy pisali o gulden draaku(którego z lidla jeszcze nie pilem, bo znam to piwo więc swoje sztuki dałem do leżakowania), były różne warki. Mogłem mieć pecha i trafić na tę złą. Aged red poprostu mi nie smakowało bo ten aromat wiśniowy przypominał mi wzmacniane tanie wina pite w młodości, za to moja partnerka wypila ze smakiem mówiąc że dobry soczek wiśniowy. Został mi jeszcze specjal którego boję się otwierać
                      Ps. Najniższy próg wyczuwalnosci mam na DMS.
                      Last edited by tristan_tzara; 2015-04-01, 13:41.

Comment

• yaro74
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2012.09
                        • 2089

To nie otwieraj specjala. Piłem na razie dwa Petrusy i specjal był słabiutki, Blond mógł być.

Comment

• emes
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.08
                          • 4275

Te ceny to jednorazowa promocja w Lidlu, za tydzień, czy dwa to ani tych piw nie będzie, ani gdzie indziej w takich cenach. Browary się raz zareklamowały, zeszły z ceny zwłaszcza przy większym zamówieniu dużej sieciówki, a Lidl też w ramach jednorazowej promocji dał pewnie jakąś minimalną marżę. Sklepy przyciągnęły klientów, którzy przy okazji coś jeszcze kupią, pozytywnie ocenią i zrobią dobrze marce sieci reklamą szeptaną i nie tylko. Przykładem reklamy, w dodatku darmowej jest np ten wątek. Piw tych i w takich cenach raczej już nie będzie, ale reklama sklepu tu pozostanie.

Comment

• solfernus
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.08
                            • 1025

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedzi
                            Te ceny to jednorazowa promocja w Lidlu, za tydzień, czy dwa to ani tych piw nie będzie, ani gdzie indziej w takich cenach. Browary się raz zareklamowały, zeszły z ceny zwłaszcza przy większym zamówieniu dużej sieciówki, a Lidl też w ramach jednorazowej promocji dał pewnie jakąś minimalną marżę. Sklepy przyciągnęły klientów, którzy przy okazji coś jeszcze kupią, pozytywnie ocenią i zrobią dobrze marce sieci reklamą szeptaną i nie tylko. Przykładem reklamy, w dodatku darmowej jest np ten wątek. Piw tych i w takich cenach raczej już nie będzie, ale reklama sklepu tu pozostanie.
                            I to jest chyba sedno sprawy. Lild już nie raz miał takie czy inne promocje. Nie tylko piwa ale też innych towarów. A jak się ludzie rzucają na to. W sumie to się nie ma co dziwić bo ceny są raczej atrakcyjne.
                            Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.

Comment

• Petitpierre
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🥛🥛🥛🥛
                              • 2014.01
                              • 2566

Wieści z frontu bastionu Januszy Podkarpackich: GD się skończył, za to Piraat'a jest dużo, Petrus'y tylko te pojedyncze i koźlaczek, resztki Corsendonk'ów obu. Teraz przenieśli vis a vis alei witamin
                              Mały porterek-przyjaciel nerek

Comment

• yoda79
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2013.01
                                • 861

Jak dobrze, że nie jestem sensorykiem Gulden, Piraat i ten czarny Corsendonk świetne, jak dla mnie - rewelacyjne. Biorąc pod uwagę, że to świeże warki kupię jednak parę czteropaków do leżakowania. A co

Comment

Przetwarzanie...
                                X