Stara Szkoła Osmola z Podlasia - wywiad

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23965

    Stara Szkoła Osmola z Podlasia - wywiad

    Zapraszamy do lektury wywiadu Pankracego z twórcami nowego, rzemieślniczego zakładu piwowarskiego, który po ponad rocznej budowie powstał we wsi Osmola pod Siemiatyczami. Inwestycja owiana była pewnego rodzaju tajemnicą. Do końca nie było bowiem pewne czy w ogóle zostanie dokończona. Nam jako pierwszym udało nawiązać stały kontakt z pomysłodawcami i dlatego też browar.biz ma zaszczyt napisać o przedsięwzięciu jako pierwszy.



    Zapraszam do komentowania
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
  • Prusak
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 4497

    #2
    Z rozmowy to nie wynika. Czy jest planowany wyszynk na miejscu, tzn czy warto będzie zjechać z tej 19 po drodze do Białegostoku?

    Comment

    • panta_rei
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2013.07
      • 31

      #3
      Wyszynku na miejscu nie będzie... przynajmniej takich planów raczej nie ma. W niedalekiej okolicy piwo będzie dostępne w Korycinach.
      Jeśli idzie o odwiedzenie miejsca, to na pewno będzie po co, na miejscu będą pokoje gościnne, możliwe że już w tym sezonie.

      I takim sposobem przyszło mi się przywitać na forum ;-)

      Pozdrawiam, Sławomir

      Comment

      • Prusak
        Major Piwnych Rewolucji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2005.07
        • 4497

        #4
        Dziękuję za informacje. Ale trochę szkoda, bo jeśli będą pokoje gościnne, to i piwa chciałoby się napić na miejscu...
        A propos Korycin: przydałaby się też - oczywiście w jakiejś perspektywie - informacja np na stronie internetowej, gdzie Wasze piwo można kupić.

        Comment

        • coder
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2006.10
          • 1347

          #5
          Wygląda, że inwestycja ma ręce i nogi. Powodzenia.

          Comment

          • korek1981
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2011.11
            • 3

            #6
            Gratuluje i zycze powodzenia

            Comment

            • prodakt
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2011.04
              • 6

              #7
              Tak jak panta_rei pisze, na miejscu wyszynku nie planujemy w tym roku, za duża inwestycja jak na razie. W nieodległej agroturystyce "Ziołowy zakątek"(http://ziolowyzakatek.pl/) będzie można skosztować, ale również zapraszamy każdego piwowara do odwiedzin na miejscu. Czym chata bogata - poczęstunek, zwiedzanie i dyskusje to sama przyjemność!

              Comment

              • prodakt
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2011.04
                • 6

                #8
                "pokoje gościnne" to dużo powiedziane - raczej puste izby, w których latem my, rzemieślnicy piwowarzy, metalurdzy i budowlańcy, nocujemy. Jak spartańskie warunki nie przeszkadzają zapraszamy!

                Comment

                • e-prezes
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2002.05
                  • 19274

                  #9
                  Z całego jestestwa życzę powodzenia! I liczę na dobrego stouta.
                  Last edited by e-prezes; 2015-03-24, 21:49.

                  Comment

                  • prodakt
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2011.04
                    • 6

                    #10
                    bardzo dziękujemy za gratulacje i życzenia. Dzięki też Coder za spotkanie u Was i sporo cennych informacji!

                    Comment

                    • prodakt
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2011.04
                      • 6

                      #11
                      mamy z naszej magicznej szufladzie specjalną recepturkę (coś na kształt stouta), praktycznie niepowtarzalną, bo na naszych surowcach. Jak tylko w miarę wystandaryzujemy naszą linię "spod młota kowala", jak ją Krzysiek Ozdarski nazywa, to zabierzemy się za takie eksperymenty.
                      Last edited by prodakt; 2015-03-24, 22:02.

                      Comment

                      • Prusak
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2005.07
                        • 4497

                        #12
                        Wszystko jasne co do "gościny". Także życzę powodzenia.

                        Comment

                        • abernacka
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛🥛
                          • 2003.12
                          • 10862

                          #13
                          Taki wspaniały projekt a ja dopiero dowiaduję się o nim teraz!
                          Trzymam kciuki za szybką realizację.
                          Piwna turystyka według abernackiego

                          Comment

                          • e-prezes
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2002.05
                            • 19274

                            #14
                            "Stara szkoła" to brzmi jak coś mało nowofalowego, ale właśnie dlatego już się nie mogę doczekać.

                            Comment

                            • panta_rei
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2013.07
                              • 31

                              #15
                              Coś mi się w głowie kołacze, że mieszkasz niedaleko ;-)

                              Comment

                              Przetwarzanie...
                              X