Stara Szkoła Osmola z Podlasia - wywiad

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19260

Ano. Nie jest to najbliższy browar (nie licząc Osjanna) to bliżej jest Baupivo w Cierabun i Brestskoe Pivo w Brześciu.

Comment

• panta_rei
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2013.07
      • 31

No to masz bardzo fajnie ;-) Ja mam do najbliższego kraftu 100km (GD), mimo to co najmniej raz w miesiącu bywam na premierach/ spotkaniach, w drugą stronę też jeżdżę na spotkania też po 100km, do Osmoli masz trochę mniej ;-) Możesz spokojnie nas odwiedzić jak coś będziemy dłubać, często robimy to w weekendy. Jak masz ochotę to kontaktuj się z Jasiem albo Danielem

Comment

• Piecia
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.02
        • 3312

Rusza się na Podlasiu - chętnie napiję się Waszego piwa na miejscu
        Koniec i bomba,
        Kto nie pije ten trąba !!!

Comment

• Sim666
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2015.01
          • 153

Ekstra premiera w Warszawskich Samych Kraftach, bardzo kameralnie co pasuje do tego projektu Na start niezawodna AIPA, może zbyt zachowawczo, ale za to jak dobrze! Nie sparzyć się na standardach i dopiero wjechać z wymysłami, to bardzo przemyślana i rozsądna droga. Miałem okazję zamienić kilka słów z Prezesem, tylko i wyłącznie podbijał moje zainteresowanie tym projektem, kibicuję mocno! No i czekam z niecierpliwością na kolejne piwa, oby nie było problemów z dostępnością. Skład, z którego składa się obsada jest chyba gwarantem najwyższej jakości. Może do zobaczenia u Was na miejscu, kiedy będziecie mieli już odrobinę spokoju?

Comment

• kishar
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2003.10
            • 1691

Na blogu piwnazwrotnica podano, że browar zawiesił działalność, ktoś coś wie ?

Comment

• panta_rei
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2013.07
              • 31

Prawdę piszą, ale o szczegółach pisać nie powinienem, są tu ludzie bardziej w tej sprawie kompetentni ;-)

Comment

• Prusak
                Major Piwnych Rewolucji
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2005.07
                • 4472

Zawiesił na nieokreślony (czytaj: długi lub do św. nigdy) czas, czy jest jakaś szansa na w miarę szybki powrót do produkcji?

Comment

• panta_rei
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2013.07
                  • 31

Nie czuję się w żaden sposób upoważniony do opowiadaniu o stanie obecnym, ale jest tu ktoś na forum, kto może powiedzieć coś więcej ;-) Może się odezwie?

Comment

• abernacka
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2003.12
                    • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedzi
                    Zawiesił na nieokreślony (czytaj: długi lub do św. nigdy) czas, czy jest jakaś szansa na w miarę szybki powrót do produkcji?
                    Browar zawiesił działalność już w lipcu, po uwarzeniu raptem dwóch warek. Czy browar jeszcze ruszy? Hmm, mam taką nadzieję (podobno ta umiera ostatnia).
                    Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Prusak
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2005.07
                      • 4472

Wiedziałem, kiedy zawiesił, problem w tym, że nie podano żadnej informacji ani o przyczynach, ani perspektywach ew. powrotu do produkcji. Wykorzystałem odnowiony wątek do tego, byśmy mogli dowiedzieć się czegoś więcej od osób lepiej zorientowanych lub znających kogoś z ekipy browaru albo po prostu w obliczu przerwy trwającej dłużej niż np rok (bez żadnych wieści i perspektywy odmiennej) po prostu skreślić go z listy czynnych browarów.
                      Takie same wątpliwości były także w przypadku kilku innych firm, choćby jednego z płockich minibrowarów albo (tylko kontekst nieco inny) Kameralnej w Warszawie.

Comment

• Pankracy
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2007.10
                        • 2797

Browar został reaktywowany

Comment

• ART
                          mAD'MINd
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2001.02
                          • 23928

POd tą samą nazwą?
                          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• panta_rei
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2013.07
                            • 31

Pod tą samą nazwą, zasadniczo nic się nie zmieniło.

Comment

• panta_rei
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2013.07
                              • 31

Ja tak tylko nieśmiało dam cynk, że w Ziołowym Zakątku już można skosztować Żołędziowe.
                              W imieniu całej "rodziny" Starej Szkoły serdecznie zapraszam.

Comment

Przetwarzanie...
                              X