Konkursy piwne - gdzie tu sens?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Petitpierre
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2014.01
    • 2566

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
    Moja dwa
    To musiałeś ich czymś zaintrygować
    Mały porterek-przyjaciel nerek

Comment

• wrednyhawran
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2010.07
      • 1784

Jeżeli wśród, przykładowo, 50 próbek mamy znaleźć trzy wybitne, to w jakim celu mamy się zgłębiać i rozkładać na czynniki pierwsze piwo, które np. wali apteką na metr?
      Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
      Małe Piwko Blog
      Małe Piwko Blog na facebooku
      Domowy Browar Demon

Comment

• zebediach
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2012.03
        • 96

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wrednyhawran
        Jeżeli wśród, przykładowo, 50 próbek mamy znaleźć trzy wybitne, to w jakim celu mamy się zgłębiać i rozkładać na czynniki pierwsze piwo, które np. wali apteką na metr?
        Jeśli napiszecie ludziom coś konkretnego to piwowarzy będą wiedzieli więcej o swoich piwach i tych wybitnych będzie więcej w przyszłości. Tak mi się wydaje. Ale przegranych proponowałbym traktować na równi ze zwycięzcami z metryczkami, wtedy nie będziecie zniechęcać ludzi do udziału w konkursach.

Comment

• kopyr
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2004.06
          • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zebediach
          Jeśli napiszecie ludziom coś konkretnego to piwowarzy będą wiedzieli więcej o swoich piwach i tych wybitnych będzie więcej w przyszłości. Tak mi się wydaje. Ale przegranych proponowałbym traktować na równi ze zwycięzcami z metryczkami, wtedy nie będziecie zniechęcać ludzi do udziału w konkursach.
          Powtórzę jeszcze raz. Różne konkursy, mają różne cele. Konkursy organizowane przez PSPD mają na celu oprócz wyłonienia zwycięzców również dostarczenie informacji zwrotnej dla uczestników. Wszystkich uczestników.
          Natomiast Kuźnia ma zasadę Winner takes all. Nie przyznawaliśmy drugiego i trzeciego miejsca, bo nie o to nam chodziło. Nie było metryczek, dyplomów i medali. To nie był konkurs taki jak wszystkie, to była Kuźnia.
          blog.kopyra.com

Comment

• gobong
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2005.04
            • 658

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wrednyhawran
            Rozumiem że wypowiadasz się z pozycji sędziego, ponieważ wypowiadasz się w liczbie mnogiej przedstawiasz także zadanie określonego środowiska. Ciekawe, ciekawe. Powiedzcie mi czy taki sędzia, sędziuje na konkursie hobbystycznie czy to jest rodzaj pracy i bierze za to wynagrodzenie?

Comment

• kopyr
              • 2004.06
              • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gobong
              Rozumiem że wypowiadasz się z pozycji sędziego, ponieważ wypowiadasz się w liczbie mnogiej przedstawiasz także zadanie określonego środowiska. Ciekawe, ciekawe. Powiedzcie mi czy taki sędzia, sędziuje na konkursie hobbystycznie czy to jest rodzaj pracy i bierze za to wynagrodzenie?
              Sędziowie, nawet na największych konkursach piwa robią to (niestety ) za darmo. Bardzo często mają zagwarantowane zakwaterowanie, czasem zwrot kosztów transportu, ale wynagrodzenia jako takiego nie otrzymują. Choć mają inne benefity - specjalne party, zwiedzania itd.

A wrednyhawran, czyli Bartek Nowak mówił nie w imieniu wszystkich sędziów, tylko tych sędziujących podczas Kuźni Piwowarów.
              Last edited by kopyr; 2015-04-13, 10:41.
              blog.kopyra.com

Comment

• gobong
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2005.04
                • 658

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
                Sędziowie, nawet na największych konkursach piwa robią to (niestety ) za darmo. Bardzo często mają zagwarantowane zakwaterowanie, czasem zwrot kosztów transportu, ale wynagrodzenia jako takiego nie otrzymują. Choć mają inne benefity - specjalne party, zwiedzania itd.

A wrednyhawran, czyli Bartek Nowak mówił nie w imieniu wszystkich sędziów, tylko tych sędziujących podczas Kuźni Piwowarów.
                Nie mam w takim razie pytań, zresztą podejrzewam ze był jakiś tam regulamin.

Comment

• zebediach
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2012.03
                  • 96

@Kopyr
                  No dobra, gitara, w takim razie nazwa konkursu zmyliła mnie, kuźnia kojarzy się z nauką rzemiosła, kuźnia to synonim szkoły, a tu bardziej przypomina przetarg w gminie.

Comment

• kopyr
                    • 2004.06
                    • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zebediach
                    @Kopyr
                    No dobra, gitara, w takim razie nazwa konkursu zmyliła mnie, kuźnia kojarzy się z nauką rzemiosła, kuźnia to synonim szkoły, a tu bardziej przypomina przetarg w gminie.
                    Bo Kuźnia dopiero się zaczyna. Dla tych sześciu najlepszych. To jest Kuźnia. Do tej pory był nabór do kuźni.
                    blog.kopyra.com

Comment

• Puszek_72
                      Porucznik Browarny Tester
                      • 2012.02
                      • 269

Powtórzę jeszcze raz. Różne konkursy, mają różne cele. Konkursy organizowane przez PSPD mają na celu oprócz wyłonienia zwycięzców również dostarczenie informacji zwrotnej dla uczestników. Wszystkich uczestników.
                      Natomiast Kuźnia ma zasadę Winner takes all. Nie przyznawaliśmy drugiego i trzeciego miejsca, bo nie o to nam chodziło. Nie było metryczek, dyplomów i medali. To nie był konkurs taki jak wszystkie, to była Kuźnia.
                      Wiadomość od organizatora miała tytuł
                      "Metryczka Kuźnia Piwowarów 2015"

Wysyłanie tego trwało kilkanaście dni, nikt się epopei nie spodziewał ale jedno-słowo to jest przegięcie.

Comment

• Petitpierre
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2014.01
                        • 2566

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Puszek_72
                        Wysyłanie tego trwało kilkanaście dni, nikt się epopei nie spodziewał ale jedno-słowo to jest przegięcie.
                        Szukali w słownikach co trudniejszych wyrażeń, żeby zabłysnąć. A że pić też nie umią-bo mieli blisko do piwa wszak-to ciesz się, że i tak jedno słowo wyartykułowali.
                        Last edited by Petitpierre; 2015-04-13, 12:40.
                        Mały porterek-przyjaciel nerek

Comment

• kopyr
                          • 2004.06
                          • 9475

Wiadomość od organizatora miała tytuł
                          "Metryczka Kuźnia Piwowarów 2015"

Wysyłał maile Wiktor Saczuk, który jest piwowarem w Olbrachcie. Najwięcej czasu zapewne zajęło mu dopasowanie metryczek do piwowarów, odnalezienie adresu. Wysłał to, co było napisane, przecież nie mógł tworzyć elaboratów. A w tzw. metryczce był powód odpadnięcia w eliminacjach. Taką decyzję podjąłem jako szef jury i za nią biorę odpowiedzialność.
                          blog.kopyra.com

Comment

• Puszek_72
                            • 2012.02
                            • 269

Wysyłał maile Wiktor Saczuk, który jest piwowarem w Olbrachcie. Najwięcej czasu zapewne zajęło mu dopasowanie metryczek do piwowarów, odnalezienie adresu. Wysłał to, co było napisane, przecież nie mógł tworzyć elaboratów. A w tzw. metryczce był powód odpadnięcia w eliminacjach. Taką decyzję podjąłem jako szef jury i za nią biorę odpowiedzialność.
                            To szczerze lepiej było nie wysyłać tzw. metryczki, wystarczyła by informacja że się dane piwo nie zakwalifikowało i jaka oszczędność czasu.

Ponieważ piłem to piwo to moja samoocena znacznie spadła gdyż nie dopatrzyłem się wady wskazanej przez jury a innych i owszem. Wiec albo muszę popracować albo się karteczki skleiły.

Comment

• kopyr
                              • 2004.06
                              • 9475

To szczerze lepiej było nie wysyłać tzw. metryczki, wystarczyła by informacja że się dane piwo nie zakwalifikowało i jaka oszczędność czasu.

Ponieważ piłem to piwo to moja samoocena znacznie spadła gdyż nie dopatrzyłem się wady wskazanej przez jury a innych i owszem. Wiec albo muszę popracować albo się karteczki skleiły.
                              Popracuj.
                              blog.kopyra.com

Comment

• Puszek_72
                                • 2012.02
                                • 269

Popracuj.
                                Jednak teoria pozamienianych karteczek bardziej mi odpowiada

Comment

Przetwarzanie...