Kolega ze studiów wyjeżdża na święta do domu do Wilna. Zaoferował, że jakieś tamtejsze piwa mógłby mi przywieźć, wiec moje pytanie - znacie jakieś dobre litewskie piwo, którego raczej nie dostane w Polsce, a w Wilnie owszem, no i czy znacie jakiś specjalistyczny sklep w Wilnie, który byłby godnyn polecenia ?
Wilno - specjalistyczne sklepy, dobre, litewskie piwa
Collapse
X
-
http://www.bambalyne.lt/ - dobra miejscówka na butelki. Większości z tego co tam jest w Polsce nie uświadczysz, a co do konkretnych piw to pewnie najlepiej zapytać obsługi na miejscu.JEDNO PIVKO NEVADI!
-
-
Wygląda nieźle, dzięki
www.geroalausparduotuve.lt też wygląda nieźle. Wydaje mi się, że przeliczając jest taniej niż u nas, Mikkellery na przykład.
Comment
-
-
Nie tyle portery, co raczej mocne piwa z "dziwnymi" dodatkami...
Jeśli chodzi o jasne lageropodobne, to zależy do jakiego stopnia tolerujesz diacetyl. Trudno mi coś polecać, bo każdy ma swoje preferencje. Ja tam np lubię Sirvenas z Birż czy Dajuotu, browar Davra.
Ale est wyjście, w Bambalyne można tez wypić na miejscu, a potem dopiero dokonać większych zakupów.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziNie tyle portery, co raczej mocne piwa z "dziwnymi" dodatkami...
Jeśli chodzi o jasne lageropodobne, to zależy do jakiego stopnia tolerujesz diacetyl. Trudno mi coś polecać, bo każdy ma swoje preferencje. Ja tam np lubię Sirvenas z Birż czy Dajuotu, browar Davra.
Ale est wyjście, w Bambalyne można tez wypić na miejscu, a potem dopiero dokonać większych zakupów.
Comment
-
Comment