Jeśli jest piana to znaczy że proces zacierania przebiegł prawidłowo, nagazowanie jest dobre. Tyle pamiętam, i przyznam się że zapomniałem, a nie chcę pisać czegoś czego nie jestem pewien, ale o wartości piany jestem pewny.
Co do koronkowania to ja nie zwracam na nią zbyt wiele uwagi, ale jeśli jest takie zjawisko to znaczy że piana jest silna i trwała, bo zostaje na szkle. Dla mnie piana jest dobra wtedy kiedy w połowie piwa jeszcze jest na piwie.
Piwo może być bez piany tylko w przypadku jeśli taki jest jego styl. Reszta pianę winna mieć obfitą.
Co do koronkowania to ja nie zwracam na nią zbyt wiele uwagi, ale jeśli jest takie zjawisko to znaczy że piana jest silna i trwała, bo zostaje na szkle. Dla mnie piana jest dobra wtedy kiedy w połowie piwa jeszcze jest na piwie.
Piwo może być bez piany tylko w przypadku jeśli taki jest jego styl. Reszta pianę winna mieć obfitą.
Comment