Niestety! W naszym "nieszczęśliwym kraju", który okupują "umiłowani przywódcy" możemy sobie pozwolić jedynie na zakup od czasu do czasu serii piw z dawnej strefy dewizowej tak jak niegdyś pomarańcze i kawę na wielkie święta. Pisanie o tym fakcie bez kwiku wzbudza oburzenie wśród lemingów i tefałeno-chłońców.
Piwa niemieckie w dyskoncie Lidl
Collapse
X
-
-
Niestety! W naszym "nieszczęśliwym kraju", który okupują "umiłowani przywódcy" możemy sobie pozwolić jedynie na zakup od czasu do czasu serii piw z dawnej strefy dewizowej tak jak niegdyś pomarańcze i kawę na wielkie święta. Pisanie o tym fakcie bez kwiku wzbudza oburzenie wśród lemingów i tefałeno-chłońców.Comment
-
W naszym nieszczęśliwym kraju mamy jeden z nielicznych pozytywów.
Otóż mamy market niemiecki, z którego mniej wartościowy naród tubylczy może wypić tanie i dobre piwa.
Właśnie piję Veltins i jest bardzo dobrze. König Pilsener też jest smaczny, trochę bardziej słodowy, mniej goryczkowy. Piwo DAB zdecydowanie odradzam. Natomiast cena Das Helle jest chyba z kosmosuPrzecież Belgia, dużo droższa jest w Lidlu tańsza..
To ja wolę Kanadę, w której bawi właśnie Stachu Michalkiewicz. No i Rush też jest z Kanady..
Serdecznie pozdrawiam Pana RedaktoraComment
-
Tak pozdrawiasz tutaj tego Stacha co jakiś czas, a on jakoś nie odpowiada... Albo Cię nie lubi, albo adres pomyliłeśComment
-
Comment
-
Nie czuję się mniej wartościowym Polakiem, tylko tak mnie traktują bezpieczniackie watahy z korzeniami z Magdalenki.
Co do Stacha... był w Ełku niecały rok temu. Porozmawialiśmy sobie, podpisał mi osiem książek, zrobiłem sobie z Nim zdjęcie. A że mnie nie pozdrawia ... Cóż, on nie siedzi na tym forum, nie pije piwa, tylko wina francuskie.Comment
-
Michalkiewicz już mi nie imponuje! Bezpieczniackie watahy z korzeniami z Magdalenki nie dają żyć? Browar.biz to rzeczywiście dobre miejsce, żeby o tym informować...
To może jeszcze po browarku? Zaraz wyjdzie, że w ORMO byłem
Żeby było w temacie to zapytam - wchodzisz do Lidla po Veltinsa a tam rzuca się na Ciebie jakaś Magdalenka i jej wataha z korzeniami? Co w tedy robić... Warto rozmawiać!
Ludzie wy tak na serio!?
Piszcie o bronkach, tylko nie KomorowskichComment
-
Helles całkiem smaczny, tylko cena niestety powalająca i po takim pozycjonowaniu spodziewałem się przyjemniejszego zaskoczenia.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609Comment
-
Czy warto długo trzymać piwa typu Veltins, Krombacher np. do sierpnia/lipca? To na wypadek gwałtownej potrzeby zakupu tańszych piw w większej ilości.Ostatnia zmiana dokonana przez Brodzislaw; 2015-04-19, 11:08.Comment
-
-
Takie piwa spokojnie można trzymać do końca terminu, nawet specjalnie warunki przechowywania ich nie zmienią. Jest ich dużo, jeżdżą po całym świecie i muszą dużo wytrzymaćMożna sobie spokojnie zrobić zapas na wakacje.
Comment
-
-
Melduję, że coś się zepsuło w tym temacie - na forum ciągle mam go oznaczonego jako nieprzeczytany, dodatkowo w dziale "Piwo - ogólne" pokazuje mi, że ostatnia odpowiedź została napisana przez kurgan_vel_koorgan, podczas gdy po wejściu w temat, ostatni jest post behegrzmota.Comment
-