Piwa niemieckie w dyskoncie Lidl

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Brodzislaw
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2013.09
    • 1020

Niestety! W naszym "nieszczęśliwym kraju", który okupują "umiłowani przywódcy" możemy sobie pozwolić jedynie na zakup od czasu do czasu serii piw z dawnej strefy dewizowej tak jak niegdyś pomarańcze i kawę na wielkie święta. Pisanie o tym fakcie bez kwiku wzbudza oburzenie wśród lemingów i tefałeno-chłońców.

Comment

• darekd
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 12727

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Brodzislaw Wyświetlenie odpowiedzi
      Niestety! W naszym "nieszczęśliwym kraju", który okupują "umiłowani przywódcy" możemy sobie pozwolić jedynie na zakup od czasu do czasu serii piw z dawnej strefy dewizowej tak jak niegdyś pomarańcze i kawę na wielkie święta. Pisanie o tym fakcie bez kwiku wzbudza oburzenie wśród lemingów i tefałeno-chłońców.
      Możesz jaśniej?

Comment

• DariuszSawicki
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2012.08
        • 2869

W naszym nieszczęśliwym kraju mamy jeden z nielicznych pozytywów.
        Otóż mamy market niemiecki, z którego mniej wartościowy naród tubylczy może wypić tanie i dobre piwa.
        Właśnie piję Veltins i jest bardzo dobrze. König Pilsener też jest smaczny, trochę bardziej słodowy, mniej goryczkowy. Piwo DAB zdecydowanie odradzam. Natomiast cena Das Helle jest chyba z kosmosu Przecież Belgia, dużo droższa jest w Lidlu tańsza..
        To ja wolę Kanadę, w której bawi właśnie Stachu Michalkiewicz. No i Rush też jest z Kanady..
        Serdecznie pozdrawiam Pana Redaktora

Comment

• darekd
          🍺🍺🍺
          • 2003.02
          • 12727

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DariuszSawicki Wyświetlenie odpowiedzi
          W naszym nieszczęśliwym kraju mamy jeden z nielicznych pozytywów. Otóż mamy market niemiecki, z którego mniej wartościowy naród tubylczy może wypić tanie i dobre piwa. Właśnie piję...
          E no, przykro mi że się czujesz mniej wartościowym tubylcem. Pewnie Cię to nie pocieszy, ale nie wszyscy w Lidlu tak mają

Tak pozdrawiasz tutaj tego Stacha co jakiś czas, a on jakoś nie odpowiada... Albo Cię nie lubi, albo adres pomyliłeś

Comment

• Brodzislaw
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2013.09
            • 1020

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
            E no, przykro mi że się czujesz mniej wartościowym tubylcem. Pewnie Cię to nie pocieszy, ale nie wszyscy w Lidlu tak mają p
            To jest cytat - z klasyka :-) Wstyd nie znać!

Comment

• DariuszSawicki
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼
              • 2012.08
              • 2869

Nie czuję się mniej wartościowym Polakiem, tylko tak mnie traktują bezpieczniackie watahy z korzeniami z Magdalenki.
              Co do Stacha... był w Ełku niecały rok temu. Porozmawialiśmy sobie, podpisał mi osiem książek, zrobiłem sobie z Nim zdjęcie. A że mnie nie pozdrawia ... Cóż, on nie siedzi na tym forum, nie pije piwa, tylko wina francuskie.

Comment

• darekd
                🍺🍺🍺
                • 2003.02
                • 12727

Michalkiewicz już mi nie imponuje! Bezpieczniackie watahy z korzeniami z Magdalenki nie dają żyć? Browar.biz to rzeczywiście dobre miejsce, żeby o tym informować...
                To może jeszcze po browarku? Zaraz wyjdzie, że w ORMO byłem

Żeby było w temacie to zapytam - wchodzisz do Lidla po Veltinsa a tam rzuca się na Ciebie jakaś Magdalenka i jej wataha z korzeniami? Co w tedy robić... Warto rozmawiać!

Ludzie wy tak na serio!?

Piszcie o bronkach, tylko nie Komorowskich

Comment

• chemmobile
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2009.03
                  • 2168

Helles całkiem smaczny, tylko cena niestety powalająca i po takim pozycjonowaniu spodziewałem się przyjemniejszego zaskoczenia.
                  Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
                  Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• Brodzislaw
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2013.09
                    • 1020

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
                    Żeby było w temacie to zapytam - wchodzisz do Lidla po Veltinsa a tam rzuca się na Ciebie jakaś Magdalenka i jej wataha z korzeniami? Co w tedy robić... Warto rozmawiać!

Piszcie o bronkach, tylko nie Komorowskich
                    Przepraszam, z tego wszystkiego zapomniałem :-) A na to przecież wszyscy czytelnicy tego wątku czekają :

Śródtytuł brzmi nieco zagadkowo: Ulubione piwo Hitlera :-)

Comment

• Brodzislaw
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2013.09
                      • 1020

Czy warto długo trzymać piwa typu Veltins, Krombacher np. do sierpnia/lipca? To na wypadek gwałtownej potrzeby zakupu tańszych piw w większej ilości.
                      Ostatnia zmiana dokonana przez Brodzislaw; 2015-04-19, 11:08.

Comment

• behegrzmot
                        Porucznik Browarny Tester
                        • 2009.01
                        • 276

Lekkie, jasne piwa szybko się starzeją więc nie polecam.

Comment

• darekd
                          🍺🍺🍺
                          • 2003.02
                          • 12727

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika behegrzmot Wyświetlenie odpowiedzi
                          Lekkie, jasne piwa szybko się starzeją więc nie polecam.
                          ta... w XIX w. żył taki gość, nazywał się Ludwik Pasteur, polecam poczytać czym się zajmował.

Takie piwa spokojnie można trzymać do końca terminu, nawet specjalnie warunki przechowywania ich nie zmienią. Jest ich dużo, jeżdżą po całym świecie i muszą dużo wytrzymać Można sobie spokojnie zrobić zapas na wakacje.

Comment

• behegrzmot
                            Porucznik Browarny Tester
                            • 2009.01
                            • 276

Czy ja gdzieś napisałem, że się zepsują?

Comment

• Shedao
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              🥛🥛🥛🥛
                              • 2007.09
                              • 930

Melduję, że coś się zepsuło w tym temacie - na forum ciągle mam go oznaczonego jako nieprzeczytany, dodatkowo w dziale "Piwo - ogólne" pokazuje mi, że ostatnia odpowiedź została napisana przez kurgan_vel_koorgan, podczas gdy po wejściu w temat, ostatni jest post behegrzmota.

Comment

• Kones
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2014.07
                                • 160

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika behegrzmot Wyświetlenie odpowiedzi
                                Czy ja gdzieś napisałem, że się zepsują?
                                U mnie to samo, myślę że słowo "zepsują" pozostaje kluczowe.
                                Albo tak wygląda dojście wątku do samego końca. Pytanie retoryczne zawieszone w próżni. Teraz już tylko potop
                                Ostatnia zmiana dokonana przez Kones; 2015-04-22, 12:56.

Comment

Przetwarzanie...
                                X