Niestety! W naszym "nieszczęśliwym kraju", który okupują "umiłowani przywódcy" możemy sobie pozwolić jedynie na zakup od czasu do czasu serii piw z dawnej strefy dewizowej tak jak niegdyś pomarańcze i kawę na wielkie święta. Pisanie o tym fakcie bez kwiku wzbudza oburzenie wśród lemingów i tefałeno-chłońców.
Piwa niemieckie w dyskoncie Lidl
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Brodzislaw Wyświetlenie odpowiedziNiestety! W naszym "nieszczęśliwym kraju", który okupują "umiłowani przywódcy" możemy sobie pozwolić jedynie na zakup od czasu do czasu serii piw z dawnej strefy dewizowej tak jak niegdyś pomarańcze i kawę na wielkie święta. Pisanie o tym fakcie bez kwiku wzbudza oburzenie wśród lemingów i tefałeno-chłońców.
Comment
-
-
W naszym nieszczęśliwym kraju mamy jeden z nielicznych pozytywów.
Otóż mamy market niemiecki, z którego mniej wartościowy naród tubylczy może wypić tanie i dobre piwa.
Właśnie piję Veltins i jest bardzo dobrze. König Pilsener też jest smaczny, trochę bardziej słodowy, mniej goryczkowy. Piwo DAB zdecydowanie odradzam. Natomiast cena Das Helle jest chyba z kosmosu Przecież Belgia, dużo droższa jest w Lidlu tańsza..
To ja wolę Kanadę, w której bawi właśnie Stachu Michalkiewicz. No i Rush też jest z Kanady..
Serdecznie pozdrawiam Pana Redaktora
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DariuszSawicki Wyświetlenie odpowiedziW naszym nieszczęśliwym kraju mamy jeden z nielicznych pozytywów. Otóż mamy market niemiecki, z którego mniej wartościowy naród tubylczy może wypić tanie i dobre piwa. Właśnie piję...
Tak pozdrawiasz tutaj tego Stacha co jakiś czas, a on jakoś nie odpowiada... Albo Cię nie lubi, albo adres pomyliłeś
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziE no, przykro mi że się czujesz mniej wartościowym tubylcem. Pewnie Cię to nie pocieszy, ale nie wszyscy w Lidlu tak mają p
Comment
-
-
Nie czuję się mniej wartościowym Polakiem, tylko tak mnie traktują bezpieczniackie watahy z korzeniami z Magdalenki.
Co do Stacha... był w Ełku niecały rok temu. Porozmawialiśmy sobie, podpisał mi osiem książek, zrobiłem sobie z Nim zdjęcie. A że mnie nie pozdrawia ... Cóż, on nie siedzi na tym forum, nie pije piwa, tylko wina francuskie.
Comment
-
-
Michalkiewicz już mi nie imponuje! Bezpieczniackie watahy z korzeniami z Magdalenki nie dają żyć? Browar.biz to rzeczywiście dobre miejsce, żeby o tym informować...
To może jeszcze po browarku? Zaraz wyjdzie, że w ORMO byłem
Żeby było w temacie to zapytam - wchodzisz do Lidla po Veltinsa a tam rzuca się na Ciebie jakaś Magdalenka i jej wataha z korzeniami? Co w tedy robić... Warto rozmawiać!
Ludzie wy tak na serio!?
Piszcie o bronkach, tylko nie Komorowskich
Comment
-
-
Helles całkiem smaczny, tylko cena niestety powalająca i po takim pozycjonowaniu spodziewałem się przyjemniejszego zaskoczenia.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziŻeby było w temacie to zapytam - wchodzisz do Lidla po Veltinsa a tam rzuca się na Ciebie jakaś Magdalenka i jej wataha z korzeniami? Co w tedy robić... Warto rozmawiać!
Piszcie o bronkach, tylko nie Komorowskich
Śródtytuł brzmi nieco zagadkowo: Ulubione piwo Hitlera :-)
Comment
-
-
Czy warto długo trzymać piwa typu Veltins, Krombacher np. do sierpnia/lipca? To na wypadek gwałtownej potrzeby zakupu tańszych piw w większej ilości.Ostatnia zmiana dokonana przez Brodzislaw; 2015-04-19, 11:08.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika behegrzmot Wyświetlenie odpowiedziLekkie, jasne piwa szybko się starzeją więc nie polecam.
Takie piwa spokojnie można trzymać do końca terminu, nawet specjalnie warunki przechowywania ich nie zmienią. Jest ich dużo, jeżdżą po całym świecie i muszą dużo wytrzymać Można sobie spokojnie zrobić zapas na wakacje.
Comment
-
-
Melduję, że coś się zepsuło w tym temacie - na forum ciągle mam go oznaczonego jako nieprzeczytany, dodatkowo w dziale "Piwo - ogólne" pokazuje mi, że ostatnia odpowiedź została napisana przez kurgan_vel_koorgan, podczas gdy po wejściu w temat, ostatni jest post behegrzmota.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika behegrzmot Wyświetlenie odpowiedziCzy ja gdzieś napisałem, że się zepsują?
Albo tak wygląda dojście wątku do samego końca. Pytanie retoryczne zawieszone w próżni. Teraz już tylko potopOstatnia zmiana dokonana przez Kones; 2015-04-22, 12:56.
Comment
-
Comment