IPA/AIPA z najmniejszą zawartością alkoholu
Collapse
X
-
Może być ciężko o takie piwo
Zważ że te Twoje 50 ibu w piwie 7%, będzie o wiele bardziej zbalansowane niż w piwie 4%. Pilsner Urquell który niewątpliwie jest gorzki, ma IBU 40, przy 4.4% alk.
Gdzieś niżej padła propozycja Jankesa z BRJ to dobry wybór. Ja bym jeszcze polecił tak na szybko: Artezan Pacyfik Pale Ale, Kormoran Kłos, Alebrowar King of Hop.
Niewiem jak ostatnie warki, ale kiedyś Megaloman od Ursy był nie do wypicia.Comment
Related Topics
Collapse
-
Częstochowski Krąg Lokalny Towarzystwa Promocji Kultury Piwa BRACTWO PIWNE zaprasza piwowarki i piwowarów domowych do wzięcia udziału w Jubileuszowym X Częstochowskim Konkursie Piw Domowych Bractwa Piwnego.
Termin konkursu będzie zgodny z IV Częstochowskim Festiwalem Piwa (szczegóły... -
Piwo dystrybuowane wokół Krakowa i w nim zapewne przez podmiot/hurtownię z Krakowa. Są dedykowane szklanki. Tu wyłapane w lecie pod miastem w Zielonkach.
Generalnie cieszy mnie to, że nie tylko mierne piwa są oferowane w lokalach gastro poza centrum miasta. Ja byłem dość mocno...-
Channel: Piwo - konkretnie
2023-01-29, 17:02 -
-
Piwo ciekawostka, bo nie tylko jest w nim oryginalny chmiel słoweński (Styrian Dragon), ale dodatkowo słodowany bobik (pastewna odmiana bobu).
Ekstr. 15%
Alk. 6,0%
Aromat - cytrusy i lekka trawa od chmielu
Piana - wyższa, niezbyt trwała, dłuższa koronka...-
-
-
Browar z restauracją o dość dziwnej nazwie otworzył swe podwoje w listopadzie 2021. Nasza ekipa dotarła tu 12.02.2022 korzystając z ostatniego weekendu gdy można było wykorzystać Bilet Weekendowy PKP IC (beton zarządzający ta firmą zlikwidował go argumentując "bo ludzie jeździli...
-
Channel: Małopolskie
-
-
Alk. 5.2 / 14 blg
American India Pale Ale z browaru Jastrzębie.
Jasnozłote, lekko mętne.
Piana obfita, gęsta i trwała.
Aromat - spod owocowości z nutkami cytrusów, wyłania się przyjemna acz może nieoczekiwana słodowość.
Goryczka wysoka, ułożona....-
2024-11-20, 21:50 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment