Grunt że kraft (craft) się rozwija i nawet relatywnie wysoka cena piwa nie bardzo odstrasza, coraz więcej ludzi zasmakowało w rzemieślniczym z pianką .
Korpo-Browary do zamknięcia ? ploty - [niespełnione ;) ]
Collapse
X
-
Likwidacji browaru w Bydgoszczy chyba nikt nawet nie zauważył, choć Kujawiak wiele lat sie mocno trzymał na lokalnym rynku. Po tym co odstawiono z tym piwem w kolejnych latach - nikt zapewne nie żałuje nawet samej marki.
Firmy są i kończą się, sztandarowym przykładem jest browar Czarnków od którego chyba większość zaczynała przygodę z piwem innym niż ojro-lager.
Comment
-
-
Korporacje same się pogrążają. Piast z nad morza, Leżajsk z Warki albo Cieszyna, Żywiec Litewski, Harnasie i Tatry gór na oczy nie widzące.
Losowy smak, dziwne twory jak Harnaś wysokochmielony czy biedronkowe Leżajski.
Kiedyś lubiałem Leżajska, kilka lat temu raz kupiłem i był obrzydliwy.
Jak od kilku miesięcy śledzę forum to piłem warkę, heńka i coś z Warki. Wszystko to kwaśny syf.
Już nawet biedrolidlo lapery lepsze.
Comment
-
-
W sumie co to za różnica czy zamkną czy nie zamkną?
Koncernowych sikaczy nie piję od dawna, knajpy też wybieram z piwem rzemieślniczym.
Jak patrzę jak się te biedaki w działach marketingu koncernów męczą główkując co by tu wymyślić żeby wyglądało na piwną rewolucję i kosztowało 2 zeta po czym wychodzi wychodzi im Lech Diesel czy inny podobny bełt to aż się śmieć chceLast edited by borat1979; 2015-06-09, 18:29.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yoda79 Wyświetlenie odpowiedziLudzi szkoda.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedziCzy po zamknięciu Browaru Leżajsk, będą mogli zgodnie z prawem nadal pisać na etach i puszkach REGIONALNE PIWO Z PODKARPACIA ?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Brodzislaw Wyświetlenie odpowiedziZawsze mogą założyć browar kraftowy :-)Last edited by Czapayew; 2015-06-09, 19:17."W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika borat1979 Wyświetlenie odpowiedziknajpy też wybieram z piwem rzemieślniczym.... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
-
A mi będzie szkoda jak zamkną Leżajsk. Nawet jak jest w GŻ. To wszak nasz swojski podkarpacki browar. Skundlił się co prawda na łańcuchu przy ich budzie.
Ale zawsze będę miło wspominał "leżajski długi nóż" w butelce 0,355 l i Wańkę WstańkęZbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rohozecky Wyświetlenie odpowiedziIstnieje jeszcze świat poza kilkoma największymi miastami. Rzekłbym , że dość spory.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gwzd Wyświetlenie odpowiedziPoza kilkoma największymi miastami też sprzedają dobre piwo!... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yoda79 Wyświetlenie odpowiedziLudzi szkoda.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rohozecky Wyświetlenie odpowiedziCzytanie ze zrozumieniem to jednak ciężka sprawa. Nie każdy lubi walić na schodach przed sklepem, mój przedpiśca pisał o knajpach, i do tego się odniosłem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika borat1979 Wyświetlenie odpowiedziW sumie co to za różnica czy zamkną czy nie zamkną?
Koncernowych sikaczy nie piję od dawna, knajpy też wybieram z piwem rzemieślniczym.
Zamiast ruszyć głową, patrzą w korpo ciągle na słupki.
Coś kombinują z tymi niby markami premium (klasyczne warianty tyskie, żywieckie style bockowomarcowe, nowe kasztelany i okocimy sezonowe) ale sami chyba nie wiedzą jak to zrobić, by zaskoczyło.
Innowacje to lechy dizle i warki limonkowo porzeczkowe
Nie wspomnę już o bezsensownym bezalkoholowych lechu czy warce o "smaku bóg wie jakim, byle nie przypominało smaku piwa"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gwzd Wyświetlenie odpowiedziI jeszcze bredzisz o czytaniu ze zrozumieniem? ehh...... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
Comment