Jako ze prawie rok zajmuję sie dietetyka i ponad 7 lat robię wlasne wyroby bez chemii nurtuje mnie sprawa wysokiego indeksu glikemicznnego w piwie 110 .
Pytam ponieważ w przeciagu 8 miesięcy straciłem 26 kg z czego jestem dumny i PIJĄC piwo do 4 dziennie zastanawia mnie czy są oficjalne wyniki ze po wypiciu piwa podwyzsza sie ig.we krwi w takim stopniu 110
Polskich niby piw niepijam bo to nie jest piwo na etykiecie tu unas na Tyskim i nietylko jest dokladny sklad a w nim syrop glukozowo- fruktozowy pijac cos takiego niewarto by sie przejmowac maltoza bo sieje wieksze spustoszenie organizmu i brzuszek rosnie.
Czy moze ma ktos jakies wyniki badania krwi na krzywa cukrowa lub inne dane o zawartosci maltozy w przefermentowanym piwie .
Pozdrawiam
Pytam ponieważ w przeciagu 8 miesięcy straciłem 26 kg z czego jestem dumny i PIJĄC piwo do 4 dziennie zastanawia mnie czy są oficjalne wyniki ze po wypiciu piwa podwyzsza sie ig.we krwi w takim stopniu 110
Polskich niby piw niepijam bo to nie jest piwo na etykiecie tu unas na Tyskim i nietylko jest dokladny sklad a w nim syrop glukozowo- fruktozowy pijac cos takiego niewarto by sie przejmowac maltoza bo sieje wieksze spustoszenie organizmu i brzuszek rosnie.
Czy moze ma ktos jakies wyniki badania krwi na krzywa cukrowa lub inne dane o zawartosci maltozy w przefermentowanym piwie .
Pozdrawiam
Comment