Hehe znalazłem tutaj swój post z przed 3 lat i za głowe sie złapałem (wpisałem tutaj m.in. Tyskie) jak to się człowiek zmienia przez krótki w sumie czas . Można to wytłumaczyc tylko tym że przed zaglądnieciem na browar nie znałem innych piw , które po spróbowaniu okazały się o niebo lepsze
Moje ulubione polskie piwo (piwa)
Collapse
X
-
-
Obecnie jest wiele dobrych piw więc w moim przypadku nie sposób jest wybrać jedno lub kilka z nich. Często pijam Reginę Mocną oraz piwa z Konstancina. Ale wszystkie najlepsze piwa traktuję na równi.Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzu
Comment
-
-
Dla mnie najlepsze piwa ostatnich miesięcy to stale Noteckie, Lwówek i niepasteryzowany Ciechan (te dwa ostatnie miałem ostatnio pić z beczki i po prostu cudo).To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythumDla mnie najlepsze piwa ostatnich miesięcy to stale Noteckie, Lwówek i niepasteryzowany Ciechan (te dwa ostatnie miałem ostatnio pić z beczki i po prostu cudo).Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Oczywiście, że NIE ale mam okazję go pić raptem raz - dwa razy w rokuTo inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szarpikHehe znalazłem tutaj swój post z przed 3 lat i za głowe sie złapałem (wpisałem tutaj m.in. Tyskie) jak to się człowiek zmienia przez krótki w sumie czas . Można to wytłumaczyc tylko tym że przed zaglądnieciem na browar nie znałem innych piw , które po spróbowaniu okazały się o niebo lepsze
Tak samo zresztą jak mój ulubiony kiedyś Kasztelan . Teraz pozostało tylko wspomnienie. A i jeszcze nieodżałowany Pułaski z Warki
A teraz to głównie Ciechanów i Lwówek. Mało tego, ale "lepszy rydz niż nic"bla bla bla
Comment
-
-
Trzeba będzie zorganizować jeszcze jeden (mini)zlot w Janowie specjalnie dla PogoniarzaTo inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
W ogóle minizlot w Janowie mógłby na stałe wejść do kalendarza, jako impreza coroczna...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Żeby nie rozmydlać tematu napiszę tylko, że poważnie o czymś takim myślałem bo i miejsce jest super i piwo jest super.To inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
Poza wypadami "od czasu do czasu" do katowickiego Spiża, gdzie piję miodowe lub pszeniczne, muszę zadowolić się koncerniakami - w mojej dziurze (czytaj: w Olkuszu), nie ma szans by kupić inne piwo niż z koncernów. Dlatego najczęściej pijam tyskie gronie i ostatnio nowego zagłobę okocimskiego.miodek
Comment
-
Comment