Sprawdziłem. Highlander = Grybów. I jeszcze pisze na etykiecie "Czech beer". Kupiłem to jakieś pół roku temu.
Moje ulubione polskie piwo (piwa)
Collapse
X
-
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
-
-
Adamie a widziałeś ten Grybów w lokalu Highlandera? może gadamy o dwóch róznych rzeczach.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Zaczynam podejrzewać, że możesz mieć rację. To o czym piszę to piwo kupione w spożywczaku naprzeciw dworca PKP w Katowicach.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Piwo Highlander
Na samym początku działalności skrytykowanego na formum Pubu Highlander w Bielsku-Białej też tam lali to piwo i wiem to od barmana, z browaru Namysłów. Było bardzo tanie i kiepskie. Podobno była to tzw."specjalność zakładu" sieci pubów Highlander, które jak wiadomo rozlokowane są jedynie na Dolnym i Górnym Śląsku.
Nie było Ciebie tyle lat! Myślałem, że nie wrócisz już (Krystyna Prońko - koniec cytatu)
Comment
-
-
1. Rycerskie Namysłów
2. Kaper Heweliusz
3. Pilsner Urqell
4. Zamkowe Namysłów
To ostatnie ze względu na cenę, wracam z Mazur tam kupowałem po 1,0zł/0.33
Comment
-
-
Najlepsze maslanki według mnie:
Królewskie porter
Królewskie z beczki (niestety po zmianie która się niedawno odbyła nie do picia)
Koźlak Krotoszyński
OK Okocim z beczki (ale taki jaki był kiedyś, na początku lat 90)
Tyskie z beczki (ale tylko z browaru Tychy)
Wszystkie piwa z małych browarówTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Aha, Highlander.
Rzeczywiście browar w Grybowie produkuje piwo pod nazwą "Highlander". Nie ma ono jednak nic wspólnego z siecia piwiarni "Highlander", poza przypadkowo zbieżną nazwą (tak jak góral z Pienin i góral z Żywca).
"Highlander" w "Highlanderze" to Namysłów. A w ogóle na początku "Highlandera" produkowała Sobótka i to były największe jaja, bo mnóstwo pseudoznawców zachwycało się tym piwem, a jednoczesnie zarzekali się, że Sobótki to do ust by nie wzięli. Miałem zawsze dobry ubaw obserwując miny tych, którzy obejrzeli etykiety na beczkach.
Comment
-
-
A czy wiecie, że Zamkowe i Ryan full to to samo?
Dowiedziałem sie od znajomego który pracuje w Browarze, Highlander tak samo...
I jeszcze sobie przypomniałem Gwiazdka z Namysłowa!!!!
Rewelacja!
Comment
-
-
Moje ulubione to:
1)Konig Ludwig Dunkel
2)Lech Premium(moze dlatego, ze pije najczesciej)
3)Gambrnus (ten ciemny)
4)Jurand ze Szczytna(pilem ponad dwa lata temu, ale to bylo cos pieknego)
I tyle, jak ktos sktytykuje, wtedy podyskutuje"Mam powody
Powstrzymywać się od wody.
Od wody mnie w brzuchu kole:
Pijam tylko alkohole."
Jan Lemański
Comment
-
-
moje ulubione:
1. Piast
2. Heweliusz Classic
3. Amber Mocne
co do Highlandera w Highlandera:
Highlanderem w Highlanderze jest każde mocne piwo, które akurat jest w ofercie piw kegowych browaru, z którym rzeczony lokal ma podpisaną umowę. W przypadku wrocławskiego H. jest to Warka Strong. Dixi.
Być może w Wałbrzyskim będzie to... ale nie uprzedzajmy faktów.Simon
Comment
-
Comment