MOje to (z istniejących) : Lwówek Książęce, Amber Jasne Pełne, Porter Królewski, Hector Browar w Chojnowie (po pierwszej degustacji), Namysłów Zamkowe, Pszeniczne Soma, Imbirowy Porter Soma
Zagraniczne: Koestritzer ciemny, Velkopopovicky Kozel (ciemny i jasny), Pszeniczne ze wszystkich minibrowarów czeskich i austriackich, ciemne Vendelina Krkoszki (Liberec)
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Jak dla mnie nr.1 to Zuberek, z tego co wiem niestety niedoceniany Poza tym piwa lomzynskie, no i spiz pszeniczny (tylko na rynku we Wrocku!)
A tak w ogole, to zalezy na czym kto sie wychowal
Czy nikt już nie pija starego dobrego Żywca? No co jest, ja myślałem, że to najbardziej popularne piwo u nas... Cóż, może każdy sili się na oryginalność? Ja tam myślę, że Żywiec króluje (tylko mnie nie bić )
Może przez to że wiekszość z nas poszukuje i wymaga czegoś nowego a nie tylko Żywca. Ja osobiście lubię Żywca ale ostatni pijam go bardzo rzadko. Poprostu dalej szukam swojego ulubionego browarka. A do Żywca wracam gdy w pobliżu nie ma nic zaufanego.
Piwo to jest życia blues, daje miłość oraz luz. :)
Originally posted by miesien_piwny Czy nikt już nie pija starego dobrego Żywca? No co jest, ja myślałem, że to najbardziej popularne piwo u nas... Cóż, może każdy sili się na oryginalność? Ja tam myślę, że Żywiec króluje (tylko mnie nie bić )
Widzisz trafiłeś pod adres gdzie ludzie szukają czegoś więcej niż bezsmakowego, masowego jasnego pilsa i tyle. A po drugie jak się pamięta smak Żywca sprzed nawet 10 lat (nie mówiąc o więcej) to dzisiejszego trudno przełknąć.
Ostatnia zmiana dokonana przez zythum; 2002-03-22, 08:19.
I mam jeszcze propozycję: przejrzyj Piwo -Konkretnie. Zobaczysz ile jest gatunków piwa w Polsce i większość jest lepsza a przynajmniej ciekawsza niż Żywiec (i dziesiątki identycznych piw produkowanych teraz w Polsce).
piwo napisal/a slavoy - miało być o piwach.
Strongbow przeze mnie pijany zawsze smakował jak cydr.
nnnno niby tak, ale na siłę można by to uznać za piwo i ja to tak uznaję. Pijesz w knajpie, leją z kija, do kufla, oder szklanki piwnej, pianę ma, alkohol podobny, smak również nie opiega gdzieś aż na prerię... Także dla mnie jest to piwo. W dodatku bombowe
Comment