Leżakowanie piw w mieszkaniu. Jaką lodówkę kupić?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • internetowyfighter
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2015.06
    • 1

Leżakowanie piw w mieszkaniu. Jaką lodówkę kupić?

Witam

Chciałbym zakupić lodówkę do leżakowania Piw jako, że w mieszkaniu mam ciepło i nie mam piwnicy.

1) Jaką lodówkę polecacie? Absolutnie się nie znam na leżakowaniu/ przetrzymywaniu piwa.
    Myślałem o jakiejś winiarce , tylko bym musiał wyjąć półki by leżakować w pionie.

2) W internecie widzę miliony różnych poradników i artykułów na temat leżakowania piwa. Są jakieś najbardziej polecane ?

Z góry dziękuję za pomoc !
  • franekf
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2004.06
    • 944

Lodówka na wino będzie o tyle fajna, że cicha - w przypadku tanich sprzętów to chyba jedyna przewaga nad zwykłą chłodziarką. Ale nie wiem, jak pod względem praktycznym - przystosowana będzie raczej do leżących butelek, więc jak wyjmiesz półki, to ustawisz klika butelek na dnie i co dalej?
    Jest trochę fajnych, małych lodówek na wino z witrynami - są estetyczne, ale dość drogie. Niezłą można kupić w Juli za chyba ok. 600 zł, ale do piwa - raczej średnio. Chyba że zrobisz sobie jakieś półki.
    Nie wiem, czy nie lepiej kupić małą chłodziarkę. Wahania temperatury nie będą zbyt duże, niska wilgotność raczej nie będzie przeszkadzać, tylko tyle że nie będzie taka ładna
    Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
    http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
    Piwny Janusz bez Teku

Comment

• Pendragon
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13961

Nie przyłożyłeś się do poszukiwania na forum i piszesz nie w tym dziele, gdzie trzeba, a temat już jest:
      Piwa nie uwarzysz w garści - jaki sprzęt jest do tego konieczny? Ciekawe rozwiązania i nowości techniczne.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
        Belgia, Bruksela, Alsembergse Steenweg 75, Beerstorming
        dadek
        Sint Gillis to bardzo przyjemna dzielnica Brukseli. Piękne stare kamienice przy wąskich jednokierunkowych uliczkach i równie wąskich chodnikach, co jednak nie przeszkadza by były obsadzone drzewami, a niektórymi przebiegały dwutorowe linie tramwajowe. Wszędzie jest w górę lub w dół i to...
        Start
        2024-10-15
        Koniec
        2024-10-15
        2024-10-16, 02:03
      • dadek
        Czechy, Hlízov 230, Pivovar Holanďan
        dadek
        Przybyłem do Hlízova w piękną, upalną sobotę 12.08.2023. Dojazd zapewniają pociągi osobowe jeżdżące na odcinku Kolín - Kutná Hora, z przystanku kolejowego do browaru jest 200 m.
        Browarek oficjalnie polał swe pierwsze piwa w październiku 2022. Powstał on na terenie dawnego majątku...
        2023-11-03, 00:29
      • Piwowarski774
        Jaką kolbę Erlenmeyera kupić?
        Piwowarski774
        Chcę kupić kolbę Erlenmeyera do robienia starterów. Chcę warzyć mocne piwa [około 26 Blg]. Wiem jednak, że z uwagi na mój sprzęt i wydajność mogę sobie pozwolić na warkę liczącą około 12 litrów tego trunku. Czy w związku z tym mogę kupić kolbę 1 litr, czy jednak bezpieczniej będzie...
        2017-02-22, 07:41
      • bastion
        Czarnogóra, Podgorica, Moskovska 2-9, Akademija Piva.
        bastion
        Ci co byli lub będą w Czarnogórze, swoją obecność zawężają do miejscowości nadmorskich, co wcale nie dziwi. Natomiast mało kto zapuszcza się do stolicy. Można to także zrozumieć, ponieważ zabytków praktycznie tam nie ma, co jest pokłosiem zamiłowania rożnych armii, w zrzucaniu ładunków...
        2021-08-30, 16:47
      • dadek
        Niemcy, Erfurt, Zum Güterbahnhof 20, Heimathafen - Erfurter Braumanufaktur
        dadek
        Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
        2025-01-12, 18:42
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...