Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kosher
Wyświetlenie odpowiedzi
Browar Tenczynek - komentarze
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LESNICZYy Wyświetlenie odpowiedziTe lagery są dla Januszy . Ja cenię Tenczynka za serię "P"
Sięgnąłem po te ich lagery, generalnie są lekkie i przede wszystkim czyste w odbiorze (bez wad), co w naszych piwach dolnej fermentacji tej grupy browarów nie zawsze się zdarza.
Nie piłem jeszcze Czeskiego Pilsa, ale reszta chyba z tego co pamiętam czymś minimalnie się różniła (a to minimalnie innym ekstraktem lub brakiem filtracji itp.).
Natomiast ich polityka cenowa też z tego co wiem dość specyficzna. Na półkach niektórych dużych sieci ich piwa są tańsze niż w ofercie dla sprzedawców detalicznych. Ceny mogą być zatem zróżnicowane.
Comment
-
-
Obecnie na terenie browaru działa firmowy sklepik, czynny od poniedziałku do soboty od 10 do 18. Odwiedziłem go w sobotę, 30.10. Łatwy dojazd, spory parking. Na miejscu ruch jak na dworcu wojewódzkim - ciągle ktoś przyjeżdża, kupuje, wyjeżdża... ciężko było wstrzelić się w chwilę, gdy nikt nie łaził, żeby cyknąć fotkę
W sklepiku spory wybór alkoholi. Piwa, wódki, wina. Wszystko marki Palikota i Tenczynka, plus Doctor Brew. Kilka piw lanych z kranu do PETek, kilka kolejnych rodzajów - w PETkach w lodówce. Plus kolejne w zwykłych butelkach. Mają podkładki.
Ceny bardzo dobre: lane po ok. 9,5 zł za litr, butelki szklane 0,5l. między 3 z hakiem a ok. 7 (dokładnie nie pamiętam - w każdym razie bez dramatu).
-
👍 1
Comment
-
Comment