Browar Tenczynek - komentarze
Collapse
X
-
-
Sięgnąłem po te ich lagery, generalnie są lekkie i przede wszystkim czyste w odbiorze (bez wad), co w naszych piwach dolnej fermentacji tej grupy browarów nie zawsze się zdarza.
Nie piłem jeszcze Czeskiego Pilsa, ale reszta chyba z tego co pamiętam czymś minimalnie się różniła (a to minimalnie innym ekstraktem lub brakiem filtracji itp.).
Natomiast ich polityka cenowa też z tego co wiem dość specyficzna. Na półkach niektórych dużych sieci ich piwa są tańsze niż w ofercie dla sprzedawców detalicznych. Ceny mogą być zatem zróżnicowane.Comment
-
Obecnie na terenie browaru działa firmowy sklepik, czynny od poniedziałku do soboty od 10 do 18. Odwiedziłem go w sobotę, 30.10. Łatwy dojazd, spory parking. Na miejscu ruch jak na dworcu wojewódzkim - ciągle ktoś przyjeżdża, kupuje, wyjeżdża... ciężko było wstrzelić się w chwilę, gdy nikt nie łaził, żeby cyknąć fotkę
W sklepiku spory wybór alkoholi. Piwa, wódki, wina. Wszystko marki Palikota i Tenczynka, plus Doctor Brew. Kilka piw lanych z kranu do PETek, kilka kolejnych rodzajów - w PETkach w lodówce. Plus kolejne w zwykłych butelkach. Mają podkładki.
Ceny bardzo dobre: lane po ok. 9,5 zł za litr, butelki szklane 0,5l. między 3 z hakiem a ok. 7 (dokładnie nie pamiętam - w każdym razie bez dramatu).👍 1Comment
Related Topics
Collapse
-
KONSUMENCKI KONKURS PIW
49. OGÓLNOPOLSKIE ŚWIĘTO CHMIELARZY I PIWOWARÓW „CHMIELAKI KRASNOSTAWSKIE 2019”
PIWA ZGŁOSZONE
Piwa dolnej fermentacji:
Kategoria 1 Piwa jasne w stylu Light Beer o zawartości alkoholu do 3,9% obj.
1. Primator Pumpa – Pivovar... -
Otwarty parę miesięcy temu jeden z punktów dystrybucji Tenczynka. Drugi w Podgórzu po drugiej stronie mostu. Piwa marki Tenczynek, Buh oraz Doctor Brew. Nie znam cen, bo przejazdem byłem.
-
Channel: Małopolskie
2021-11-01, 13:28 -
-
Wheat IPA
Ekstrakt 14.5*, alko 5,5%
Chmiele: Mosaic, Centennial, Citra, Marynka.
Piana - większa na początku potem gruba warstwa.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony żółto-pomarańczowy.
Aromat - cytrusy, ziołowość i żywiczność....-
Channel: Piwo - konkretnie
2023-06-30, 20:41 -
-
Ekstrakt 18.0*, alko 8.0%
Chmiele: Centennial, Citra, Mosaic, Marynka.
Piana - więcej na starcie potem pełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Barwa - zamglony jasny żółto-pomarańczowy.
Gaz - średni.
Aromat - karmelowe, mocna ziołowość żywiczna,...-
-
-
IPA z chmielami Equanot, Mosaic, Centennial, Marynka, Amarillo.
Ekstrakt 16*, alko 7,1%
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - opalizujący złoty.
Aromat - grapefruit, żywiczność, cytrusy.
...-
2022-07-26, 18:33 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment