baroN1, może wiesz co jest przyczyną tego, że lambic jest droższy od np. dobrego RISa? Ja od razu mówię, że ostatnio za Duvela 0,75 dałem 24 zł i to jest maks. co mogą dać za piwo.
Z tego co pamiętam, to nie jest typowy lambic, bo do jego produkcji nie używa się pszenicy, jest też dodawany drugi raz chmiel po leżakowaniu w beczce.
W zapachu brzoskwinia, trochę cukru kandyzowanego, konia nie ma, może źrebię, konia-ku też brak, nuta dolna więcej brzoskwini, w smaku brzoskwinia również, ale herbata brzoskwiniowa, goryczka dość wysoka i taniczna. Takie piwo owocowe, beczki ani pół, dzikości ledwo co. a 21 zł jest. Never...
Bączek z tradycyjną etą, która (chyba?) informuje o refermentowaniu w butelce.
Piwo ma nasyconą bursztynową barwę, lekko zamglone, ładna, dość drobna piana.
Niestety, ani aromaty, ani smaki nie przekładają się na moje oczekiwania, co do AP-y.
To chyba taka "apka dla...
Comment