Lambiki dla początkujących

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Dukat_WSI
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2015.03
    • 781

    #16
    baroN1, może wiesz co jest przyczyną tego, że lambic jest droższy od np. dobrego RISa? Ja od razu mówię, że ostatnio za Duvela 0,75 dałem 24 zł i to jest maks. co mogą dać za piwo.

    Comment

    • baroN1
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2011.08
      • 181

      #17
      czasem i do 3lat fermentacji, zdarza sie ze po 3 letniej fermentacji piwo leżakuje w butelkach 3lata....

      Comment

      • yaro74
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2012.09
        • 2089

        #18
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika baroN1 Wyświetlenie odpowiedzi
        Cantillon- Iris (
        Z tego co pamiętam, to nie jest typowy lambic, bo do jego produkcji nie używa się pszenicy, jest też dodawany drugi raz chmiel po leżakowaniu w beczce.

        Comment

        • Krzysiu
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2001.02
          • 14936

          #19
          Kim są lambici?

          Comment

          • Pancernik
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2005.09
            • 9793

            #20
            Nie wiesz? Każdy lambita ma co najmniej dwa Lamborghini, a w ich bagażnikach rolki srajtaśmy marki Lambi. To taka nowomodna subkultura... Proste?

            Comment

            Przetwarzanie...
            X