Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sivesgaard
Wyświetlenie odpowiedzi
Nowe hobby, polećcie mi "dobre" piwo z marketów
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziDlaczego w tytule napisałeś dobre w cudzysłowie ? Cudzysłowomania czy chodzi Ci tak na prawdę o jakieś paskudne piwo bo mniejwięcej tak rozumiem piwo określone słowem "dobre" ?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sivesgaard Wyświetlenie odpowiedzi
Co do sklepów specjalistycznych to za jakie pieniądze można kupić dobre piwo?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika oczko21 Wyświetlenie odpowiedziokolo 8 zł. Jeśli to twój zupełny początek to ja bym Ci jednak polecił to grodziskie, żywiec apa, Lwówek jankes, portery, piwa z ambera, piwa browaru kormoran, piwa pszeniczne, często spotykanego Guinnessa no i od poniedziałku piwa z lidla może Cię zachęci to ze ja rok temu pierwszy raz trafiłem na inne piwo kupując piwa angielskie z lidla i od tego czasu starałem się próbować coraz ciekawszych piw, poznawać style i robie swoje własne piwko. Piwa ze sklepów specjalistycznych za 8zl mogą cię zrazić od początku ceną a jest duże prawdopodobieństwo że smak tez będzie za dużym szokiem.
W Katowicach macie na pewno knajpy z piwem rzemieślniczym, dobra opcja to przejść się do takiego przybytku, pogadać z barmanem, zapytać o poradę - taki kontakt w tego rodzaju pasji jest najlepszy. W knajpie można często zamawiać mniejsze pojemności i tak w cenie 6 zł spróbować 2-3 nieznanych piw i być już o jakąś wiedzę mądrzejszy.
Comment
-
-
Staram się pomóc jak moge z doświadczenia. Półtora roku temu nie piłem nic poza eurolagerami a gdy kupiłem lwowka jankesa to mi wykrecalo twarz i nie wiedziałem co to za dziwne zapachy, perfumy jakieś i to w cenie 2 'piwerek'. Ogólnie to każdy z nas zaczynał inaczej ale staraj się poznawać nowe style i jeśli stać cię na ten całkiem drogi sport to po paru piwach zalapiesz o co chodzi. Jak pijesz piwo to poczytaj sobie w internecie o jego stylu, tutaj na forum możesz zobaczyć co inni w tym piwie czują i sprawdzaj czy ty tez czujesz to samo.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sivesgaard Wyświetlenie odpowiedziJestem z Katowic
Wczoraj spędziłem kolejne godziny na czytaniu i przejadę się po żabkach i marketach w poszukiwaniu piw sprawdzonych browarów jak alebrowar czy artezan zamiast szukać konkretnego piwa.
Spiszę też sobie wszystko co mi polecieliście
Wszyscy piszą gdzie masz szukać dobrych piw a ty w kółko "Żabka i markety". Tam nie ma Alebrowaru i Artezana. Katowice to może nie stolica dobrego piwa ale też nie pustynia. Na forum znajdziesz adresy wszystkich miejsc wartych odwiedzenia. Ja życzę powodzenia w odkrywaniu nowych światów. W Żabkach i marketach też bo na nich pewnie się skończy.
Comment
-
-
„Nie wiem, nie znam się, zarobiona jestem” ale powiem Ci, że dobrze trafiłeś chcąc pogłębić wiedzę na temat piw – bb to doskonały adres Jeszcze rok temu żyłam w błogiej nieświadomości, nie zdając sobie sprawy, że piwo może TAK RÓŻNIE i TAK DOBRZE smakować ! Na szczęście mam „piwnego przewodnika”, z którym od czasu do czasu poznaję nowe, ciekawe piwa. Na chwilę obecną moje serce podbiły portery i stouty ale nie mówię nie innym gatunkom. W Katowicach znajdują się i fajne sklepy specjalistyczne z piwem i fajne knajpki, w których można podyskutować i podegustować „napój Bogów” Poczytaj odpowiednie działy na bb – są pomocne dla tych, którzy mają nowe hobby
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika czecholand Wyświetlenie odpowiedziPrzecież co jest "dobrym" piwem dla Ciebie nie musi być dobrym piwem dla kogoś innego dlatego cudzysłowie.
Co poradzę że mi smakująPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
Comment