Nowe hobby, polećcie mi "dobre" piwo z marketów
Collapse
X
-
Przecież co jest "dobrym" piwem dla Ciebie nie musi być dobrym piwem dla kogoś innego dlatego cudzysłowie.Comment
-
może Cię zachęci to ze ja rok temu pierwszy raz trafiłem na inne piwo kupując piwa angielskie z lidla i od tego czasu starałem się próbować coraz ciekawszych piw, poznawać style i robie swoje własne piwko. Piwa ze sklepów specjalistycznych za 8zl mogą cię zrazić od początku ceną a jest duże prawdopodobieństwo że smak tez będzie za dużym szokiem.
Comment
-
okolo 8 zł. Jeśli to twój zupełny początek to ja bym Ci jednak polecił to grodziskie, żywiec apa, Lwówek jankes, portery, piwa z ambera, piwa browaru kormoran, piwa pszeniczne, często spotykanego Guinnessa no i od poniedziałku piwa z lidlamoże Cię zachęci to ze ja rok temu pierwszy raz trafiłem na inne piwo kupując piwa angielskie z lidla i od tego czasu starałem się próbować coraz ciekawszych piw, poznawać style i robie swoje własne piwko. Piwa ze sklepów specjalistycznych za 8zl mogą cię zrazić od początku ceną a jest duże prawdopodobieństwo że smak tez będzie za dużym szokiem.
W Katowicach macie na pewno knajpy z piwem rzemieślniczym, dobra opcja to przejść się do takiego przybytku, pogadać z barmanem, zapytać o poradę - taki kontakt w tego rodzaju pasji jest najlepszy. W knajpie można często zamawiać mniejsze pojemności i tak w cenie 6 zł spróbować 2-3 nieznanych piw i być już o jakąś wiedzę mądrzejszy.Comment
-
Staram się pomóc jak moge z doświadczenia. Półtora roku temu nie piłem nic poza eurolagerami a gdy kupiłem lwowka jankesa to mi wykrecalo twarz i nie wiedziałem co to za dziwne zapachy, perfumy jakieś i to w cenie 2 'piwerek'. Ogólnie to każdy z nas zaczynał inaczej ale staraj się poznawać nowe style i jeśli stać cię na ten całkiem drogi sport to po paru piwach zalapiesz o co chodzi. Jak pijesz piwo to poczytaj sobie w internecie o jego stylu, tutaj na forum możesz zobaczyć co inni w tym piwie czują i sprawdzaj czy ty tez czujesz to samo.Comment
-
Wszyscy piszą gdzie masz szukać dobrych piw a ty w kółko "Żabka i markety". Tam nie ma Alebrowaru i Artezana. Katowice to może nie stolica dobrego piwa ale też nie pustynia. Na forum znajdziesz adresy wszystkich miejsc wartych odwiedzenia. Ja życzę powodzenia w odkrywaniu nowych światów. W Żabkach i marketach też bo na nich pewnie się skończy.Comment
-
„Nie wiem, nie znam się, zarobiona jestem” ale powiem Ci, że dobrze trafiłeś chcąc pogłębić wiedzę na temat piw – bb to doskonały adresJeszcze rok temu żyłam w błogiej nieświadomości, nie zdając sobie sprawy, że piwo może TAK RÓŻNIE i TAK DOBRZE smakować ! Na szczęście mam „piwnego przewodnika”, z którym od czasu do czasu poznaję nowe, ciekawe piwa. Na chwilę obecną moje serce podbiły portery i stouty ale nie mówię nie innym gatunkom. W Katowicach znajdują się i fajne sklepy specjalistyczne z piwem i fajne knajpki, w których można podyskutować i podegustować „napój Bogów”
Poczytaj odpowiednie działy na bb – są pomocne dla tych, którzy mają nowe hobby
Comment
-
Co poradzę że mi smakująPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment