Praca piwowara w browarze restauracyjnym a rzeczywistość
Collapse
X
-
Last edited by jacer; 2015-07-26, 17:27.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :) -
a wózek widłowy doskonale zastępuje 2 desperatów z paleciakiem - jeden pcha/ciągnie - drugi trzyma, żeby się paleta nie wyje..ła nie da się? jak się nie da, jak się daNORMALNOŚĆ
Browar "nadRzeczny" warzy od 2003 r.Comment
-
No faktycznie teraz widzę że w poście 25 wspomniał coś zawoalowanie (szukałem wzrokowo cyfr) o kwocie. Nie wiem jaka jest minimalna w Polsce i ile tych setek było "ponad" ale mimo to wywnioskować można że chodziło Mu łącznie o jakąś nędzę.
PolskaPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
I tak też było, rozchodziło się o groszowe sprawy. Z resztą nie wyceniałem się zbyt wygórowanie - no bo przecież ja jestem domowym samoukiem, niczym wyżej przywołana Ciocia Zosia co to robi dobrą ogórkową, i co ja tam mogę wiedzieć, nie?Comment
-
Z mojego krótkiego doświadczenia mogę napisać, że tak naprawdę to trzeba się uczyć wszystkiego od nowa. To, że warzyłeś w domu może pomóc ale nie musi. Tak naprawdę to jest nauka wszystkiego od początku. Najlepiej zapomnieć o domowych przyzwyczajeniach.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Pewnie i masz rację, bo sam jesteś tego najlepszym przykładem. Nie uwierzę natomiast w to, że wiedza wyniesiona z domu choćby w najmniejszym stopniu Ci się nie przydała.Comment
-
Teoria się przydała o reszcie najlepiej zapomnieć.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
-
Z najemnym piwowarem jest jak z najemnym kucharzem - jeden może być traktowany jako prawdziwy mistrz rzemiosła, wręcz twórca-artysta, inny - jako zwykły pracownik fizyczny, który coś tam obiera, kroi, wrzuca do garnka itd. Widocznie ten drugi punkt widzenia był bliższy niedoszłemu pracodawcy.Comment
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
-
Z tą róznicą, że w szkole płacą chyba nawet trochę lepiej.Comment
-
W Stanach czesto spotykalem sie z taka prawidlowoscia, ze piwowar domowy chcacy otworzyc wlasny browar zatrudnia sie najpierw w innym browarze jako pomocnik piwowara, za symbolicze pieniadze lub za darmo, i przez rok, dwa uczy sie rzemiosla.
Mysle, ze jest to jeden z powodow tak udanych wejsc na rynek nowych malych browarkow.5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-głównaComment
-
W Stanach czesto spotykalem sie z taka prawidlowoscia, ze piwowar domowy chcacy otworzyc wlasny browar zatrudnia sie najpierw w innym browarze jako pomocnik piwowara, za symbolicze pieniadze lub za darmo, i przez rok, dwa uczy sie rzemiosla.
Mysle, ze jest to jeden z powodow tak udanych wejsc na rynek nowych malych browarkow.Birofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez TekuComment
-
Mysle, ze jest to jeden z powodow tak udanych wejsc na rynek nowych malych browarkow.
Mogliby zatrudnić na jakiś czas dojeżdżającego piwowara np. któregoś z pobliskiego czeskiego browaru, który przyuczyłby chętnych, którzy po jakimś czasie zostaliby na miejscu. To jednak nie zawsze jest u nas praktykowaneComment
Comment