Pilem czeskie koncerniaki i dla mnie to zwykłe euro lagery. Piłem wiele regionalnych polskich lagerów mających robić za pilsy i dla mnie to zwykłe "jasne pełne". Warmińskie Rewolucje i niebieski PLON to świetne jasne lagery, ale jak domniemywam nie są to pilsy. Co w takim razie jest prawdziwym czeskim, goryczkowym pilsem z dużym IBU (może być to polskie piwo w takimże stylu)?
Prawdziwy, rasowy czeski pils w czeskim stylu
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Dukat_WSI Wyświetlenie odpowiedziPilem czeskie koncerniaki i dla mnie to zwykłe euro lagery. Piłem wiele regionalnych polskich lagerów mających robić za pilsy i dla mnie to zwykłe "jasne pełne". Warmińskie Rewolucje i niebieski PLON to świetne jasne lagery, ale jak domniemywam nie są to pilsy. Co w takim razie jest prawdziwym czeskim, goryczkowym pilsem z dużym IBU (może być to polskie piwo w takimże stylu)?
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Dukat_WSI Wyświetlenie odpowiedziOK, dzięki. A co jest w takim razie dobrą repliką polskiej produkcji?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cez Wyświetlenie odpowiedziOpata i Svijane polecam...odpuścić. Szkoda czasu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cez Wyświetlenie odpowiedziOpata i Svijane polecam...odpuścić. Szkoda czasu.
Comment
-
Comment