Zamierzam sobie zafundowac slepy test dostepnych bez specjalnej gimnastyki w PL piw jak tytule, na wlasne potrzeby pod wlasny gust, by uniknac oszukania przez wlasna percepcje, sugerowania sie itp.
Na chwile obecna w lodowce czekaja nastepujace butelki (w nawiasie moja ocena z RB)
Struise Pannepot (4.6)
Struise Pannepot Grand Reserva (4.5)
Rochefort Trappistes 8 (4.4)
La Trappe Quadrupel (4.4)
Rochefort Trappistes 10 (4.3)
St. Bernardus Abt 12 (4.3) - nie czeka, ale trzeba by chyba dokupic
Gulden Draak (4.1)
Chimay Blue (4.0)
Struise Pannepot Reserva (4.0)
i teraz mala prosba: patrzac na powyzsze, prosba, o pomysly, uzupelnienia - oceny jakos tam swiadcza o moim guscie jak sadze. Jakich piw ewidentnie w powyzszym zestawieniu brakuje?
Wazne: piwa te powinny byc osiagalne w PL bez jakichs koszmarnych problemow (czytaj: miec importera chyba), fajnie tez, zeby nie byly za bajonskie sumy (quad ze Stone'a - quadrotriticale czy jakostak - czy Westvleteren 12 raczej wiec tez odpadaja).
Z kolei BDSA z krasnoludkiem i z rozowym sloniem mi wyraznie mniej pasowaly od powyzszych. Podobnie jak Gulden Draak 9000 duzo mniej fajny od tego w bialej butelce.
Podpowiecie cos?
Na chwile obecna w lodowce czekaja nastepujace butelki (w nawiasie moja ocena z RB)
Struise Pannepot (4.6)
Struise Pannepot Grand Reserva (4.5)
Rochefort Trappistes 8 (4.4)
La Trappe Quadrupel (4.4)
Rochefort Trappistes 10 (4.3)
St. Bernardus Abt 12 (4.3) - nie czeka, ale trzeba by chyba dokupic
Gulden Draak (4.1)
Chimay Blue (4.0)
Struise Pannepot Reserva (4.0)
i teraz mala prosba: patrzac na powyzsze, prosba, o pomysly, uzupelnienia - oceny jakos tam swiadcza o moim guscie jak sadze. Jakich piw ewidentnie w powyzszym zestawieniu brakuje?
Wazne: piwa te powinny byc osiagalne w PL bez jakichs koszmarnych problemow (czytaj: miec importera chyba), fajnie tez, zeby nie byly za bajonskie sumy (quad ze Stone'a - quadrotriticale czy jakostak - czy Westvleteren 12 raczej wiec tez odpadaja).
Z kolei BDSA z krasnoludkiem i z rozowym sloniem mi wyraznie mniej pasowaly od powyzszych. Podobnie jak Gulden Draak 9000 duzo mniej fajny od tego w bialej butelce.
Podpowiecie cos?
Comment