Czyli to co teraz sprzedaje na allegro to będzie sprzęt z Viflinga, bo woli warzyć na sprowadzonym używanym z Niemiec?
Kolwin Łask - Browar Vifling
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedziTego nie wiem.
Sprzedają elementy zbędne.
Instalacja, która działa opiera się natomiast na sprzęcie prochowickiego Viflinga.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedziJuż wiem
Sprzedają elementy zbędne.
Instalacja, która działa opiera się natomiast na sprzęcie prochowickiego Viflinga.
Comment
-
-
Czyli sprzedają warzelnię niemiecką. Na co im była? Z dwóch skompletowali jedną?
To niczym ja z 2 rozłożonych Grundigów złożyłem jednego sprawnego
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziW takim razie, po co dawnej rozlewni potrzebna była warzelnia?
Piwomar rozlewał m.in. piwo z Jabłonowa i używał własnych etykiet oraz kapsli.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pod wskazany adres trafiłem bez problemu, pomocnym tropem był intensywny zapach skwaśniałych jabłek, wydobywający się z budynków produkcyjnych w części z jabolami.
Najpierw wizyta w hurtowni - niemałe zdziwienie i zażenowanie personelu (po co przyjechał aż z Warszawy, tam piw nie mają?), kupiłem za złotówkę ośmioprocentowe Łaskie. Pozostałe dwa piwa zostały później zakupione w spożywczaku na ul. Lubelskiej po drugiej stronie torów.
Następnie udałem się do budynku administracyjno-produkcyjnego, gdzie miałem otrzymać komplet etykiet.
Pierwsze spotkanie z wybitnie wrednym rudym babskiem, które jak później się okazało piastuje tu funkcję dyrektora handlowego. Usłyszałem tylko: "nie rozdajemy etykiet" i jednostronnie zakończona rozmowa trzaśnięciem drzwiami.
Na szczęście za chwilę spotkałem sympatycznego piwowara, dzięki któremu wizyta zakończyła się miłym akcentem
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pebejot Wyświetlenie odpowiedziNastępnie udałem się do budynku administracyjno-produkcyjnego, gdzie miałem otrzymać komplet etykiet.
Pierwsze spotkanie z wybitnie wrednym rudym babskiem, które jak później się okazało piastuje tu funkcję dyrektora handlowego. Usłyszałem tylko: "nie rozdajemy etykiet" i jednostronnie zakończona rozmowa trzaśnięciem drzwiami.Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pebejot Wyświetlenie odpowiedziByłeś, próbowałeś? Życzę powodzenia.
Obecnie warzą dwa piwa, oba jasne lagery (8,0% alk.; 6,5% alk.).
Na chwile obecną bazują na warzelni 15 hektolitrowej, jednakże już trwają prace adaptacyjne przy warzelni 120 hektolitrowej.
ps. Dwie szybkie fotki browaru zamieściłem na swoim profilu na FB.Ostatnia zmiana dokonana przez abernacka; 2017-04-26, 15:51.
Comment
-
Comment