Czyli to co teraz sprzedaje na allegro to będzie sprzęt z Viflinga, bo woli warzyć na sprowadzonym używanym z Niemiec?
Kolwin Łask - Browar Vifling
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedziTego nie wiem.
Sprzedają elementy zbędne.
Instalacja, która działa opiera się natomiast na sprzęcie prochowickiego Viflinga.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedziJuż wiem
Sprzedają elementy zbędne.
Instalacja, która działa opiera się natomiast na sprzęcie prochowickiego Viflinga.
Comment
-
-
Czyli sprzedają warzelnię niemiecką. Na co im była? Z dwóch skompletowali jedną?
To niczym ja z 2 rozłożonych Grundigów złożyłem jednego sprawnego
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziW takim razie, po co dawnej rozlewni potrzebna była warzelnia?
Piwomar rozlewał m.in. piwo z Jabłonowa i używał własnych etykiet oraz kapsli.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pod wskazany adres trafiłem bez problemu, pomocnym tropem był intensywny zapach skwaśniałych jabłek, wydobywający się z budynków produkcyjnych w części z jabolami.
Najpierw wizyta w hurtowni - niemałe zdziwienie i zażenowanie personelu (po co przyjechał aż z Warszawy, tam piw nie mają?), kupiłem za złotówkę ośmioprocentowe Łaskie. Pozostałe dwa piwa zostały później zakupione w spożywczaku na ul. Lubelskiej po drugiej stronie torów.
Następnie udałem się do budynku administracyjno-produkcyjnego, gdzie miałem otrzymać komplet etykiet.
Pierwsze spotkanie z wybitnie wrednym rudym babskiem, które jak później się okazało piastuje tu funkcję dyrektora handlowego. Usłyszałem tylko: "nie rozdajemy etykiet" i jednostronnie zakończona rozmowa trzaśnięciem drzwiami.
Na szczęście za chwilę spotkałem sympatycznego piwowara, dzięki któremu wizyta zakończyła się miłym akcentem
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pebejot Wyświetlenie odpowiedziNastępnie udałem się do budynku administracyjno-produkcyjnego, gdzie miałem otrzymać komplet etykiet.
Pierwsze spotkanie z wybitnie wrednym rudym babskiem, które jak później się okazało piastuje tu funkcję dyrektora handlowego. Usłyszałem tylko: "nie rozdajemy etykiet" i jednostronnie zakończona rozmowa trzaśnięciem drzwiami.Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pebejot Wyświetlenie odpowiedziByłeś, próbowałeś? Życzę powodzenia.
Obecnie warzą dwa piwa, oba jasne lagery (8,0% alk.; 6,5% alk.).
Na chwile obecną bazują na warzelni 15 hektolitrowej, jednakże już trwają prace adaptacyjne przy warzelni 120 hektolitrowej.
ps. Dwie szybkie fotki browaru zamieściłem na swoim profilu na FB.Last edited by abernacka; 2017-04-26, 15:51.
Comment
-
Comment