Witam.
Jestem raczej młodym/świeżym adeptem "rzemiosła" i może sensorycznie zielony, ale mam smak. Tenże smak mówi mi, że aromat wspomniany w tytule powinien pojawiać się w belgach/mocnych piach po ogrzaniu.
Moje pytanie jest następujące: skąd - poza drożdżami - się pojawia oraz czy powinien wchodzić w skład chmielowego lagera (Warmiński Rewolucje)?
Ostatnio gdy go piłem był świetnie słodowo-chmielowy, a teraz mam wrażenie że walił "jabolem". Warka walce, wiadomo że nierówna ale to wynik infekcji? Jeżeli tak, to jakiej i czym spowodowanej?
Oba piwa pije raczej zimne, niezbyt szybko by poczuć wszystkie "nuty".
Jestem raczej młodym/świeżym adeptem "rzemiosła" i może sensorycznie zielony, ale mam smak. Tenże smak mówi mi, że aromat wspomniany w tytule powinien pojawiać się w belgach/mocnych piach po ogrzaniu.
Moje pytanie jest następujące: skąd - poza drożdżami - się pojawia oraz czy powinien wchodzić w skład chmielowego lagera (Warmiński Rewolucje)?
Ostatnio gdy go piłem był świetnie słodowo-chmielowy, a teraz mam wrażenie że walił "jabolem". Warka walce, wiadomo że nierówna ale to wynik infekcji? Jeżeli tak, to jakiej i czym spowodowanej?
Oba piwa pije raczej zimne, niezbyt szybko by poczuć wszystkie "nuty".
Comment