No tak, z Berlina to Berliner Weisse, ale... jak zauważył Latarnik, jest to piwo, hm... o niebanalnym smaku.
Sugeruję skupić się "prostych", sprawdzonych rodzajach piw, kojarzących się z piwowarstwem niemieckim.
Mam na myśli pilsnera, hellesa, kellera, zwickla, weizena, dunkela, schwarza, bocka, doppelbocka, a może nawet eisbocka, rauchbiera czy roggena...
W getraenkach piwa są ustawione najczęściej rodzajami, trochę trudniej może być to do ogarnięcia w sklepach spożywczych "ogólnorozwojowych".
Jeśli to Berlin, można skoncentrować się na produktach browarów berlińskich, "zwykłego", czyli właśnie Berliner Kindl/Schultheiss czy tamtejszych "maluchów" (w getraenkach zdecydowanie trudniej - o ile w ogóle - można je trafić).
Albo po prostu rozszerzyć krąg poszukiwań na okalającą miasto Brandenburgię i tamtejsze browary, np. Neuzelle, Braumanufaktur Forsthaus Templin, Frankfurter, Fuerstlich Drehna, Spreewaelder czy Finsterwalder.
Sugeruję skupić się "prostych", sprawdzonych rodzajach piw, kojarzących się z piwowarstwem niemieckim.
Mam na myśli pilsnera, hellesa, kellera, zwickla, weizena, dunkela, schwarza, bocka, doppelbocka, a może nawet eisbocka, rauchbiera czy roggena...
W getraenkach piwa są ustawione najczęściej rodzajami, trochę trudniej może być to do ogarnięcia w sklepach spożywczych "ogólnorozwojowych".
Jeśli to Berlin, można skoncentrować się na produktach browarów berlińskich, "zwykłego", czyli właśnie Berliner Kindl/Schultheiss czy tamtejszych "maluchów" (w getraenkach zdecydowanie trudniej - o ile w ogóle - można je trafić).
Albo po prostu rozszerzyć krąg poszukiwań na okalającą miasto Brandenburgię i tamtejsze browary, np. Neuzelle, Braumanufaktur Forsthaus Templin, Frankfurter, Fuerstlich Drehna, Spreewaelder czy Finsterwalder.
Comment