Jakie browary na Ukrainie produkują piwa normalne , a jakie unijne ?
Piwa ukraińskie - normalne czy unijne ?
Collapse
X
-
Zacznijmy przedewszystkim od tego że ktoś tu założył wątek w nieodpowiednim miejscu. Tutaj opisujemy KONKRETNE PIWA UKRAIŃSKIE a nie debatujemy ogólnie na temat piw produkowanych w tym kraju, Unii czy gdziekolwiek.
Użytkownicy z 4-letnim stażem takie rzeczy powinni wiedzieć.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ronoaro Wyświetlenie odpowiedziZacznijmy od początku- co to jest unijne piwo?
Największe ukraińskie browary są niestety pod kontrolą dużych piwnych koncernów, jednak i one warzą niekiedy fajne piwa. Warto sięgać przede wszystkim po ich piwa "Biłe", czyli witbiery - co ciekawe, w niektórych częściach Ukrainy podawane z kminkiem. Interesująca jest też Biła Nicz, czyli czarny witbier. Do tego gdzieniegdzie da się trafić na knajpki lejące piwa do plastikowych butelek z kegeratorów, czasem mają na kranach piwa z mniejszych ukraińskich browarów; niektóre z tych piw przypominają nasze... Sarmackie. Z lepszych warek.
Wygląda to tak:
Comment
-
-
czasem mają na kranach piwa z mniejszych ukraińskich browarów;
Ja bym powiedział, że często mają na kranach piwa z mniejszych browarów. Nie mówiąc już o coraz większej ilości restauracyjnych (w samym Lwowie - 5). Ale jak ktoś zauważył, to jest do wątku o poszczególnych piwach ukraińskich, a nie do rozważań, ile z nich jest "nie-unijne".
Może trzeba założyć oddzielny wątek, gdzie wszyscy będziemy zajmowali się egzegezą tego terminu i zgadywali, co autor miał na myśli.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Browar-Besko Wyświetlenie odpowiedziJakie browary na Ukrainie produkują piwa normalne , a jakie unijne ?Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
Comment