ART napisał(a) mam przy okazji prośbę do tych którzy mogą ją spełnić, szczególnie do tych co będą w Chojnowie:
październik lub listopad będzie miesiącem porterów w Browarze, w związku z tym, żeby lista była kompletna, potrzebuję jeszcze kilku porterów z browarów:
- Dojlidy
- Łódzkie
- br. Pólnocny
No choć jestem z północy to piwa Browar Północny do mnie nie docierają. Za to Dojlidy - chyba nie ma z nimi problemu.
Lista porterów już zamknięta i raczej będziemy z niej skreślać niż coś dopisywać. Niedawno skreśliliśmy Północny. Ciekawe kiedy tęgie głowy z Grupy Żywiec dojdą do wniosku, że niepotrzebna im wewnętrzna konkurencja i zniknie porter EB.
Trzeba się więc śpieszyć z zakupami i dlatego podaję listę porterów dostępnych w Poznaniu i najbliższych okolicach:
- market Piotr i Paweł w Pasażu Rondo: Królewskie (nie zawsze, ale często), EB, żywiec. Do niedawna były też Dojlidy, ale chyba zniknęły na amen.
- Intermarche w ETC, Swarzędz: Dojlidy, Krajan, chyba również EB i żywiec.
Pora jest zimowa (już prawie) i portery właśnie teraz smakują najpełniej 9moim zdaniem ). Temat dawno nie poruszany, więc trzeba chyba go odświeżyć i zaktualizować:
1. Porter dojlidzki (but. 0,5l) - niemal na "wymarciu";
2. Porter łódzki (but. 0,5l i 0,33l oraz pucha 0,5l);
3. Porter z Krajana (but. 0,5l);
4. Porter żywiecki (but. 0,33l);
5. Porter elbląski (widziałem tylko blachę 0,5l) - nawet jeśli jest to to samo co żywiec to niech będzie do listy dodany;
6. Porter Królewski z Warszawy (but. 0,5l);
7. Porter Królewski z Rakszawy (j.w.) - obecny będzie prawdopodobnie krótko, ale jest;
8. Porter witnicki (but. 0,5l i 0,33l).
Więcej porterów nie spotkałem w sprzedaży sklepowej. Jeśli ktoś ma informacje jeszcze o innych porterach to proszę o ich dodanie do powyższej listy. Dziękuję.
Comment