Kto wie, być może jeszcze się pojawi Staropolski Porter
PTC: Portery lista
Collapse
X
-
LISTA PORTERÓW - stan na KWIECIEŃ 2014 (dostępne w sprzedaży)
1. Cieszyn, Żywiec Porter 22 BLG - butelka 0,5l i 0,33l
2. Łódzki, Porter 22 BLG - puszka 0,5l
3. Sulimar, Cornelius Baltic Porter 22 BLG- butelka 0,5l
4. Ciechan, Porter 22 BLG - butelka 0,5l
5. Amber, Grand Imperial Porter/Grand Imperial Porter Chili 18,1 BLG - butelka 0,5l
6. Okocim, Porter 22 BLG- butelka 0,5l
7. BOSS, Black Boss Porter/Witnicki Porter 18,1 BLG - butelka 0,5l
9. Fortuna, Komes Porter - 21 BLG - butelka 0,5l
10. Kormoran, Porter warmiński 21 BLG - butelka 0,5l
11. Lwówek, Lwówek Porter 18,1 BLG - butelka 0,5l
12. Krajan, Porter 18,1 BLG - butelka 0,5l (porter będzie w sprzedaży około 10 maja 2014)
13. Słociak, Porter Festiwalowy 21 BLG - butelka 0,33l (dostępny tylko na miejscu)
dostępne okazjonalnie
14. Browar na Jurze, [Pinta] Imperator Bałtycki 24,7 BLG - butelka 0,33l
15. Ciechan, Grudniowy Porter 22 BLG - butelka 1l
coś jeszcze?Last edited by dlugas; 2014-04-09, 09:50.Comment
-
nie wiem czekam na Wasz ruch :]
Z tego co kojarzę zapowiedzieli wtedy, że powtórzą warzenie tego piwa, więc póki co go nie wykreślam.Comment
-
A Haust ze swoim Robust Porter?
Ciechan porter 18% już odszedł całkowicie?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Ciechan porter 18% już odszedł całkowicie?
A Haust ze swoim Robust Porter?
można by dopisywać jeszcze polskie portery górne i kombinowane, ale może powstać bałaganLast edited by dlugas; 2014-04-09, 10:24.Comment
-
Któraś warka Slociaka była butelkowana i wyjechała w Polskę.Comment
-
Zapraszam do licytacji portera z mojej kolekcji, polski browar staż ponad 10 , w butelce,orginalny kapsel , etykieta, na szczytny cel dla chorego dziecka , licytacja będzie w wątku tyska giełda kolekcjonerów, wieczorem umieszczę zdjęcie , cena wywoławcza 50 zł, którą ja jako pierwszy za niego daję , licytacja będzie do 22 maja na browarbiz, zakończenie i wydanie butelki na tyskiej giełdzie 24 maja, dla zwycięscy dodatkowo zestaw upominków marki tyskieComment
-
Nie wiem jak to teraz wygląda, ale jakoś ponad rok temu poznańska Brovaria uwarzyła dobrego portera bałtyckiego, chyba 18tke.
Ponadto w wywiadzie z Kopyrem Michał Saks zasugerował (choć to może za dużo powiedziane - bardziej nie zaprzeczył), że za jakiś czas (ale pewnie bardziej pół roku-rok) pojawi się porter z Gościszewa. Zważywszy na fakt, że Gościszewo zwiększa moce produkcyjne byłby pewnie w miare dostępny, więc to kolejny pozytyw.Comment
-
Poznańska Brovaria chyba co roku w okresie zimowy warzy porter, ale nie 18stke, tylko 21ke.Comment
-
Jak macie jakieś sprawdzone info o jakimś nowym porterze b. lub jakimś wypuszczanym sezonowo/cyklicznie/okazjonalnie to dopisujcie do listy :]Comment
-
Witam
Aktualnie w ofercie Browaru Restauracyjnego "Wrzos" z Ustronia
Wrzos Porter,
parametry: 23,5 plato, 9% alk.
Dostępny (przynajmniej w zeszły weekend) w wersji lanej i butelkowej.
Cena: 15zł za 0,5l
Byłem przejazdem więc zakupiona tylko wersja butelkowa. Jako że data butelkowania 5.04.14r. - na razie odkładam do leżakowania... chociaż kusi...
Ps. wg. info na butli "Spożyć przed 5.05.14r." - tak więc porter z 30 dniowym okresem na spożycie - nieźle
Przy okazji pytanko: jakie znacie zagraniczne portery bałtyckie szerzej dostępne obecnie w kraju?
Mnie przychodzi na myśl tylko:
- Pardubicky
- Lwowski
- Gypsy z Kocoura
Pozdrawiam Porteropijców Bałtyckich!Comment
Comment