A ten porter limitowany to inna receptura niż zwykły ciechanowski?
PTC: Portery lista
Collapse
X
-
Receptura ta sama tylko leżakowany jest nie 90 dni, tylko kilkaset (ostatnio było chyba 800?)Last edited by dlugas; 2014-12-17, 10:57.Comment
-
Z komentarzy na profilu FB:
Zainteresowana - Za butelkę płaci się a w gruncie rzeczy to ten sam porter co za 7zł/0.5l?
Browar Ciechan - W gruncie rzeczy jest to inny Porter, ma inny ekstrakt oraz inny- dłuższy czas leżakowania. Opakowanie oczywiście również jest droższe od reguralnej butelki 0,5 l.
oraz:
Zainteresowany: Mam pytanie, czym (poza elegancką, litrową butelką), różni się ten porter od szeroko dostępnego piwa Ciechan Porter 22 w butelce 0.5l?
Browar Ciechan - ...jest to Porter, który leżakował w naszym browarze przeszło dwa lata zanim został przeznaczony do sprzedaży.
Z powyższego wynika, że ekstrakt jest inny od tego dostępnego w sklepie... znaczy, że może to być mimo wszystko 18-stka z Ciechana, 18-stka z Lwówka, albo jakiś inny czort... albo 22 i mówią nieprawdę... albo jeszcze jakiś inny czort...Comment
-
Wg mojej wiedzy (przed chwilą miałem telefon ze sklepu, który już ma tego Portera), to jest to to jednak 18-tka.Last edited by Pendragon; 2014-12-17, 14:00.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Czyli łącząc to do tzw. qpy
okazjonalny, obecny Lwówek, a dawny Ciechan P. 18BLG, w ładnej i sporej "ciechanowskiej" butelce, leżakowany przez ponad 2 lata (800dni?) w CiechanieLast edited by dlugas; 2014-12-17, 14:43.Comment
-
No zapomnieliśmy o klonie Krajana Porter
Krajan, [Dionizos] Bearnard Baribal Porter http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=97225
dopiszę, przy jakimś grubszym uaktualnieniuComment
-
Podobno gdzieś w kraju w jakimś Sparze można spotkać tą/tę czarną perełkę.Last edited by dlugas; 2015-01-09, 15:19.Comment
-
-
-
-
Comment
Comment