Widziałem go dzisiaj we freshmarket na półce i przy kasie. Cena 49.99 butelka ala gąsior z uchwytem + ceramiczny kapsel vel Grolsch.
Sporo tego mają czekam aż zaczną przeceniać
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Davidian
Widziałem go dzisiaj we freshmarket na półce i przy kasie. Cena 49.99 butelka ala gąsior z uchwytem + ceramiczny kapsel vel Grolsch.
Sporo tego mają czekam aż zaczną przeceniać
... albo za rok zaczną na modłę wina zaczną pisać - leżakowane 12 miesięcy w tanku i 12 w butelce, a wszystko tylko za 59,90 zł.
A kysz! Przy Kormoranie też krakałem i wykrakałem... portera ze śliwkami za 5 razy więcej
Czyżby nadeszła jakaś zmiana na rynku czarnego polskiego złota ?
tyle lat "jubileuszowy" był rozdrapywany przez zamawianie przez neta za takie same pieniądze jak teraz w pseudożabie a teraz mają leżeć na półkach?
coraz więcej porterów
coraz więcej porterów, które są tanie a smaczne
coraz więcej porterów klasy premium za duże pieniądze (mniejsze niż za ten od BRJ), które są tak smaczne jak Ciechanowy bukłak lub nawet lepsze/inne
coraz więcej porterów z dodatkami
itp. itd.
PS. Porter z suską to "nowość i hajp", a i tak tańszy niż ten "oldskulowy dzbanek z krachlą"
porter jubilat od Ciechana to już tradycja czyli coś starego, zastanego i nie kręci nowego narybka.
No i cena tylko dla wybrańców niszy w niszy
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
Tańszy tylko dlatego, że dwa razy mniejszy. W przeliczeniu na litr cena wychodzi taka sama.
Zazwyczaj "Porter jubilat" od Ciechana był po 45-50zł plus wysyłka, a w sklepie specjalistycznym 55-65zł
Ja Śliwkowego kormorana kupiłem po 21zł w swoim leclercu
Powiedzmy, że podobnie, chociaż mniej :]
Litrę Ciechana muszę obalić sam (niestety nie mam za wiele znajomych lubiących te klimaty)
itp.
Nie przeczę, że takie specjalne wypusty czy to z BRJ, czy kormorana czy od minibrowaru są tylko dla określonej grupy docelowej.
Ja jednak wolę za te 50zł kupić 3 bardzo dobre portery o objętości 0,5l
Czy istnieje aktualna "lista porterów" czy trzeba przeczytać cały temat i sprawdzać oddzielnie czy dane piwo jest dalej warzone? Planuję zrobić zakupy do piwnicy, tylko nie jestem na bieżąco z tematem, a szczególnie do tego które piwo warte jest uwagi. Póki co leżakuję tylko komesy i portery warmińskie.
Pinta
Bałtyk-Pacific
przypłynie z Japonii do nas ok. marca
"premiera" 01.04.2016
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rafalek21
Czy istnieje aktualna "lista porterów" czy trzeba przeczytać cały temat i sprawdzać oddzielnie czy dane piwo jest dalej warzone? Planuję zrobić zakupy do piwnicy, tylko nie jestem na bieżąco z tematem, a szczególnie do tego które piwo warte jest uwagi. Póki co leżakuję tylko komesy i portery warmińskie.
Wszystko co związane z piwem i browarnictwem...Poddziały: Prasówka | Biblioteka | Ogłoszenia branżowe
praktycznie wszystkie z listy głównej (może oprócz Wrzosa) są aktualnie w sprzedaży
Nie wiem jak z ciągłością dostępności Krajana, Raciborza, perły czy Jurajskiego, ale powinny leżeć gdzieś na półkach, bo pojawiają się 2-3x w roku
Hańba mi, bo ostatnia aktualizacja listy jest z lipca 2015 !!!
Jak czas i pamięć pozwolą to zrobię "apdejta na łikendzie"
zdrów
Comment