Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas
Wyświetlenie odpowiedzi
Grand Champion 2015 - Red Roeselare Ale - Browar Zamkowy Cieszyn
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedziBPA nie piłem :/
"za głupi" jeszcze wtedy byłem
Plus za to, że znowu jest lane
Comment
-
-
Za szóstaka to się skuszę :] nawet na dwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shedao Wyświetlenie odpowiedziWeźcie tylko pod uwagę, że rok temu był dubbel - styl dość mało interesujący. Kwachy są obecnie na topie, odpowiednio zareklamowane mogłyby być sporym hitem sprzedażowym. Marketingowo w tym roku zrobili wtopę i tyle.
Comment
-
-
Jak ktoś chce taniego kwasa to pije swoje piwo, które mu "nie wyszło"
a wręcz ma tendencję do "wylatania" :]
Za 6zł można spróbować, szczególnie, że nie znam tych klimatów.
Comment
-
-
a ja własnie opróżniłem buteleczkę z wielkim smakiem.
I pomimo, że nie jestem smakoszem tych klimatów, to piwo bardzo mi smakowało i uważam, że warto było wydać te 13 zł na 2 sztuki.
Poza tym warto znać Grand Championa jaki by o nie był.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shedao Wyświetlenie odpowiedziWeźcie tylko pod uwagę, że rok temu był dubbel - styl dość mało interesujący. Kwachy są obecnie na topie, odpowiednio zareklamowane mogłyby być sporym hitem sprzedażowym. Marketingowo w tym roku zrobili wtopę i tyle.
Łatwiej więc wyjść założenia, że jeżeli nie potrafi się go warzyć, to lepiej uznać, że jest nieciekawy. Tylko do takich stwierdzeń potrzeba trochę więcej doświadczenia z niedoścignionymi belgijskimi trunkami, a nie namiastkami stylu ... To tak jak z podejściem do niewygodnych faktów w słusznie minionej epoce, ale niestety coraz częściej zapożyczanym obecnie (bo tak najłatwiej): "rzeczy, o których się nie mówi - nie istnieją"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seba_gliwice Wyświetlenie odpowiedziTo, że uważasz, że jest mało interesujący być może wynika z tego, że nikt oprócz nielicznych amerykańskich i kanadyjskich karaftowych browarów nie potrafi w miarę dobrze "podrobić" belgijskich ideałów warzonych w klasztorach.
Wypiłem za to tegorocznego kwacha - przesadzili z alkoholem, który przyćmiewa pozostałe aromaty w piwie, poza samą kwaśnością, która jest intensywna. Słabo wyważone piwo, fanem raczej nie zostanę.Last edited by Shedao; 2015-12-06, 23:42.
Comment
-
-
Wg mnie świetne piwo.
Pite w temp. 12 st. nie drażni alkoholem.
Wytrawność połączona z taninami.
W temp. powyżej 12 st. alkohol jako dodatkowo "drapiący" faktycznie przeszkadza.Last edited by Holy-Grail; 2015-12-10, 19:11.
Comment
-
Comment