Grand Champion 2015 - Red Roeselare Ale - Browar Zamkowy Cieszyn

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Shedao
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🥛🥛🥛🥛
    • 2007.09
    • 915

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedzi
    A ile kosztuje taka mała buteleczka nowego GCh?
    U mnie w sklepie 6 zł.

Comment

• WojciechT
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2012.09
      • 2546

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedzi
      BPA nie piłem :/
      "za głupi" jeszcze wtedy byłem
      Wtedy moja znajomość ciekawszego piwa kończyła się na koźlakach, hefe-weizenach i porterach bałtyckich, a jak to piwo spróbowałem po raz pierwszy, to wykręciło mi język goryczką. Stało się moim ulubionym do tego stopnia, że wymuszałem na znajomych chodzenie do jedynej knajpy w Katowicach, gdzie to piwo można było dostać. Za 6 zł

Plus za to, że znowu jest lane
      Rok temu też było.

Comment

• dlugas
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2006.04
        • 4014

Za szóstaka to się skuszę :] nawet na dwa
        Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
        Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
        FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• Krzysiu
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2001.02
          • 14936

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shedao Wyświetlenie odpowiedzi
          Weźcie tylko pod uwagę, że rok temu był dubbel - styl dość mało interesujący. Kwachy są obecnie na topie, odpowiednio zareklamowane mogłyby być sporym hitem sprzedażowym. Marketingowo w tym roku zrobili wtopę i tyle.
          Kwasy, jak długas wyżej wspomniał, to nisza w niszy. I to mniejsza niż grodziska. Na topie są wśród garstki birgików, którzy wyszukują coraz bardziej niszowe wynalazki, aby rajcując się nimi dać upust swojemu poczuciu wyższości nad motłochem.

Comment

• dlugas
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼
            • 2006.04
            • 4014

Jak ktoś chce taniego kwasa to pije swoje piwo, które mu "nie wyszło"
            a wręcz ma tendencję do "wylatania" :]

Za 6zł można spróbować, szczególnie, że nie znam tych klimatów.
            Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
            Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
            FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• lookasoo
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2015.02
              • 23

a ja własnie opróżniłem buteleczkę z wielkim smakiem.
              I pomimo, że nie jestem smakoszem tych klimatów, to piwo bardzo mi smakowało i uważam, że warto było wydać te 13 zł na 2 sztuki.
              Poza tym warto znać Grand Championa jaki by o nie był.
              BDR Browar Domowy Rojber

#lookasoomakesbeer
              www.ourbrewing.pl

Comment

• seba_gliwice
                Porucznik Browarny Tester
                • 2003.10
                • 374

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shedao Wyświetlenie odpowiedzi
                Weźcie tylko pod uwagę, że rok temu był dubbel - styl dość mało interesujący. Kwachy są obecnie na topie, odpowiednio zareklamowane mogłyby być sporym hitem sprzedażowym. Marketingowo w tym roku zrobili wtopę i tyle.
                Dubel jest stylem mało interesującym!? Ciekawe dla kogo? Na pewno nie dla mnie i dla wielu znanych mi PIWOSZY!!! To, że uważasz, że jest mało interesujący być może wynika z tego, że nikt oprócz nielicznych amerykańskich i kanadyjskich karaftowych browarów nie potrafi w miarę dobrze "podrobić" belgijskich ideałów warzonych w klasztorach.

Łatwiej więc wyjść założenia, że jeżeli nie potrafi się go warzyć, to lepiej uznać, że jest nieciekawy. Tylko do takich stwierdzeń potrzeba trochę więcej doświadczenia z niedoścignionymi belgijskimi trunkami, a nie namiastkami stylu ... To tak jak z podejściem do niewygodnych faktów w słusznie minionej epoce, ale niestety coraz częściej zapożyczanym obecnie (bo tak najłatwiej): "rzeczy, o których się nie mówi - nie istnieją"

Comment

• Shedao
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2007.09
                  • 915

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika seba_gliwice Wyświetlenie odpowiedzi
                  To, że uważasz, że jest mało interesujący być może wynika z tego, że nikt oprócz nielicznych amerykańskich i kanadyjskich karaftowych browarów nie potrafi w miarę dobrze "podrobić" belgijskich ideałów warzonych w klasztorach.
                  Ano możliwe, w takim razie ten zeszłoroczny z Cieszyna z pewnością dobrze "podrobiony" nie był.

Wypiłem za to tegorocznego kwacha - przesadzili z alkoholem, który przyćmiewa pozostałe aromaty w piwie, poza samą kwaśnością, która jest intensywna. Słabo wyważone piwo, fanem raczej nie zostanę.
                  Last edited by Shedao; 2015-12-06, 23:42.

Comment

• Holy-Grail
                    Porucznik Browarny Tester
                    • 2010.06
                    • 320

Wg mnie świetne piwo.
                    Pite w temp. 12 st. nie drażni alkoholem.
                    Wytrawność połączona z taninami.
                    W temp. powyżej 12 st. alkohol jako dodatkowo "drapiący" faktycznie przeszkadza.
                    Last edited by Holy-Grail; 2015-12-10, 19:11.

Comment

• NightHawk
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2008.08
                      • 108

Wytrawne, wyraźnie belgijskie, owocowe, nieprzesadnie kwaśne. Piwo ciekawe, ale zbyt alkoholowe. Jak będę miał jeszcze okazję kupić buteleczkę, to na pewno poleżakuje minimum 2 lata.
                      Generalnie na plus.

Comment

Przetwarzanie...
                      X