Kufel - wymierające naczynie?
Collapse
X
-
Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2016-03-17, 10:00.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2016-03-17, 10:48.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Pijasz w kuflu -> jesteś prawdziwym piwoszem, doświadczonym, godnym szacunku tradycjonalistą, dzielnie dającym odpór postępującej degeneracji rynku piwnego jak i ogólnie - społeczeństwa.
Pijasz w snifterze/teku/itd -> jesteś leszczem, hipsterem, panienką, ubierasz rurki, gonisz za modami i nie masz własnego zdania. Twoje opinie kształtuje marketing i wpływ znajomych/miernych autorytetów.
Typowy browar.bizComment
-
5480 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-głównaComment
-
Comment
-
Dla typowego konserwatysty - niestety ma. Moda to taka bliżej nieokreślona siła, którą konserwatysta określa wszystko co nowe, a jemu się nie podoba, i dotyczy więcej niż kilku osób. W obliczu Nowego czuje się zagrożony; zamyka się w swej "oblężonej twierdzy" raz po raz dając wyraz swojej dezaprobaty wobec "najeźdźcy", którego jedyną "agresją" jest fakt, iż istnieje... Karmi samego siebie w owej twierdzy swą odrębnością, swą niezależnością, swym sceptycyzmem dla samego sceptycyzmu. Ot, takie proste chłopskie, zero-jedynkowe myślenie: jest niemożliwością zwyczajnie tolerować (niekoniecznie akceptować...) zjawisko kompletnie przez siebie niezrozumiałe - należy je zdyskredytować, przypisując jej zamiary nieprzyjazne, konfrontacyjne wobec własnych, jedynie słusznych preferencji, postaw.W gruncie rzeczy należy zazdrościć takim ludziom: nie baczą na różnorodność odcieni szarości i wynikającą z nich potrzebę elastyczności myślowej oraz na grubość szkła piwnego
A co do wagi kufla ja widzę to tak. Dla Prawdziwego Mężczyzny istotny jest taki oto schemat: wysiłek (podniesienie kufla z tradycyjnej piwej ławy w tradycyjnym śmierdzącym potem i brudem barze piwnym) i nagroda (łyk normalnego, nie srajpowego piwa, bez zbędnego pedalskiego mlaskania rzecz jasna). I tak przez kolejne kilka godzin: wysiłek - nagroda, wysiłek - nagroda, wysiłek - nagroda... A jeśli dla ciebie kufel jest zbyt ciężki i niewygodny, to żeś w najlepszym razie leszczComment