Kufel - wymierające naczynie?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

Jak panienki. Ale za to brody zapuścili?

Comment

• behegrzmot
      Porucznik Browarny Tester
      • 2009.01
      • 276

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
      Mody na brody najbardziej nie lubią ci, którym ta broda nie chce wyrosnąć na pysku Za to dla poprawy humoru zawsze mogę powyzywać innych od "panienek" jeśli ci nie piją z "męskiego" szkła.

Comment

• VanPurRz
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2008.09
        • 4229

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zooxxa
        nikt z moich znajomych nie pije w kuflach - wszyscy w snifterach albo teku
        Szkoda, że tak łatwo ulegają modom i nie mają własnego zdania. Ciekawe jakie będzie następne szkło? Spodnie rurki i okulary też pewnie są
        "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• Petitpierre
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛🥛
          • 2014.01
          • 2566

Dziś w knajpie dałem 12zł za srajpę Dr Brew, skądinąd niezłą, kelnerka przyniosła flaszkę i tyle "A szkła nie dostanę?" pytam, dostałem shaker-szmerker. Czyli może być gorzej. W pobliskiej knajpie w starym stylu, gdzie średnia wieku młodzieży tam uczęszczającej to 50+, za 8zł dostałem Żywiec Porter, barman zaś zapytał: a) zimne czy w temperaturze pokojowej b) czy przelać Panu do szkła? Żałuję, że tam nie zostałem.
          Last edited by Petitpierre; 2016-03-02, 14:55.
          Mały porterek-przyjaciel nerek

Comment

• leona
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2009.07
            • 5853

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz
            Szkoda, że tak łatwo ulegają modom i nie mają własnego zdania. Ciekawe jakie będzie następne szkło? Spodnie rurki i okulary też pewnie są
            Szklanko-puszka czyli w słusznym języku piwnej rewolucji can glass?

Comment

• Piktor
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2011.11
              • 109

To oczywiście wykluczone, że komuś pije się po prostu lepiej ze sniftera lub teku niż z kufla?

Comment

• zebediach
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2012.03
                • 96

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piktor
                To oczywiście wykluczone, że komuś pije się po prostu lepiej ze sniftera lub teku niż z kufla?
                Jeśli ten ktoś jest podatny na modę i jej sugestie to jak najbardziej tak.

Comment

• becik
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🍼🍼
                  • 2002.07
                  • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zebediach
                  Jeśli ten ktoś jest podatny na modę i jej sugestie to jak najbardziej tak.
                  I przy okazji robi z siebie znawcę i kipera wśród gawiedzi gdyż z teku czy sfnifcośtam pić się nie da tylko ciumkać i mlaskać małymi łyczkami
                  Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• legart
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2012.06
                    • 914

Osobiście preferuje kufelki do lagerów, a wyspiarskie noniki czy shakery do ejli.
                    Bardziej złożone piwo (różnego rodzaju imperiale) lubię pić z belgijskich snifetrów czy tulipów.
                    Natomiast moje jedyne teku z promocji stoi na półce i się kurzy. Bardzo niewygodnie mi się z niego piło.
                    A tak w ogóle nie przepadam za różnego rodzaju szklaneczkami z cieniuśkiego szkła w stosunku do których mam wrażenie że:
                    a) rozpadną mi się łapsku
                    b) zbiją się podczas zmywania

Comment

• Shedao
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2007.09
                      • 915

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
                      "Powiedz mi w jakim pijasz szkle, powiem ci kim jesteś."

Pijasz w kuflu -> jesteś prawdziwym piwoszem, doświadczonym, godnym szacunku tradycjonalistą, dzielnie dającym odpór postępującej degeneracji rynku piwnego jak i ogólnie - społeczeństwa.

Pijasz w snifterze/teku/itd -> jesteś leszczem, hipsterem, panienką, ubierasz rurki, gonisz za modami i nie masz własnego zdania. Twoje opinie kształtuje marketing i wpływ znajomych/miernych autorytetów.

Typowy browar.biz

Comment

• Latarnik
                        Premium Lamplighter
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2004.06
                        • 5029

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shedao

"Powiedz mi w jakim pijasz szkle, powiem ci kim jesteś."

Pijasz w kuflu

Pijasz w snifterze/teku/itd
                        A co z tymi, ktorzy pija prosto z butelki, jak 80% Amerykanow?
                        5450 kapsli z wypitych piw
                        874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
                        "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
                        https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
                        Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
                        https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Comment

• Shedao
                          🥛🥛🥛🥛
                          • 2007.09
                          • 915

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik
                          Dobre pytanie. Ciekawe, co nasi forumowi tradycjonaliści na to powiedzą.

Comment

• grzeber
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼🍼
                            • 2002.05
                            • 2870

Jak dla mnie to edukacja piwna idzie jednak do przodu. Dawniej były pytania i dyskusje: piwo z puszki czy butelki. Następnie piwoszy nurtowało czy szkło butelki ma być brązowe czy zielone. Teraz osiągamy obszary dyskusji szkło cienkie, grube, snifery czy kufle. Widać postęp.
                            pozdrawiam
                            www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• Krzysiu
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2001.02
                              • 14936

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik
                              To proste, zależy, czy piją z butelki tradycyjnej, np. Euro lub NRW, czy z jakiejś nowoczesnej z wytłoczkami, jak butelka od -za przeproszeniem - Lecha. Jak piją z tradycyjnej, to są OK, jak z nowoczesnej - to śmiech.

Comment

• Latarnik
                                Premium Lamplighter
                                🥛🥛🥛🥛
                                • 2004.06
                                • 5029

Ani z takich ani z takich, bo glownie pija z malych, tradycyjnych, amerykanskich 355 ml butelek.
                                5450 kapsli z wypitych piw
                                874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
                                "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
                                https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
                                Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
                                https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Comment

Przetwarzanie...