Witam Drogich forumowiczów. Jakoś tak tydzień temu zaopatrzyłem się w te piwko i z czasem powstał dylemat. Polega on na tym że, pierwszy raz wydałem tyle kasy na jedno piwo i do tej pory czeka na wypicie, jakoś nie mam odwagi, poza tym oglądałem różne recenzje i ich komentarze i dylemat się pogłębił. Wyjaśniam, kupiłem bo zawsze kupuję nowości z kormorana i jakoś było, no i mam. Nie lubie porterów i nie lubię piwa wędzonego, sorki spróbowałem Gorodzisza i nie podszedł niestety. Gdy wypiję poczuję się wybrańcem ale jest masa osób , koneserów takiego piwa którzy nawet nie mieli możliwości dostania tego piwka(czytając z komentarzy). Myślę że, w tej sytuacji wypicie przeze mnie takiego piwa to by było barbarzyństwo , może lepiej byłoby udostępnić owe piwo miłośnikowi za kase lub jakiś bakszysz, pomóżcie mi Drodzy forumowicze podjąć decyzję
Imperium Prunum dylemat
Collapse
X
-
Ciekawe, czy to tylko zawoalowana forma ogłoszenia "mam, odsprzedam", czy faktycznie masz takie dylematy?
Generalnie to tylko piwo, raczej nikt nie zejdzie z ziemskiego padołu tylko dlatego, że nie miał okazji go spróbować. Schowaj sobie w piwnicy, za kilka lat albo dojrzejesz do takich piw, albo będziesz miał ciekawy bibelotBirofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez Teku
-
-
nie jest zaa...coś tam tylko rzeczywista jeśli ktoś mnie przekona że, bardzo by chciał, jeśli chodzi o kasę to też napisałem że forma bakszyszu też wchodzi w rachubę, znaczy to że, kasa ma tu drugorzędne znaczenie. Z drugiej strony Zapodałeś ciekawy motyw żeby jednak zachować dla siebie, nie myślałem w ten sposób ale faktycznie, tylko krowa nie zmienia oglądów, może faktycznie gdzieś za rok będę miał inny punkt widzenia i może będę żałował że, sprzedałem. Dzięki za opinię, czyli 1 plus za zachowaniem dla siebie posdr.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gringo Wyświetlenie odpowiedzi20 zł, ale mam wrażenie że była też jakaś wersja ze złotym kapslem.
Z drugiej strony nie jest to jednorazowy wypust, IP ma być wypuszczane na rynek co roku, a biorąc pod uwagę że rozeszło się na pniu spodziewam się podwojenia ilości butelek w przyszłym roku przez BK.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika reddmb Wyświetlenie odpowiedziPolega on na tym że, pierwszy raz wydałem tyle kasy na jedno piwo
Nie rozumiem jednakowoż, po co kupiłeś to piwo, skoro nie lubisz porterów i nie lubisz wędzonek. Ja nie lubię pieczarek i nie kupuję ich, również wtedy, kiedy znajomi zachwalają lokalną pizzę z tymi grzybami.
Ale najlepiej - zakop w piwnicy, może za kilka lat smaki Ci się zmienią i wtedy pochwalisz się na forum, fejsie itd., że oto pijesz odleżakowany 5 lat Imperium Prunum i sam będę Ci zazdrościł, gdyż udało mi się dostać tylko jedną butelkę, więc nie mam czego leżakować, bo od razu wypiłem. A jeśli smaki Ci się nie zmienią - na pewno sprzedaż je o wiele drożej, niż gdybyś sprzedawał je dzisiajOstatnia zmiana dokonana przez WojciechT; 2016-02-06, 14:28.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WojciechT Wyświetlenie odpowiedziJak wsiąkniesz w świat kraftu, to nie będzie dla Ciebie niczym nadzwyczajnym kupno piwa za 50 zł
Nie rozumiem jednakowoż, po co kupiłeś to piwo, skoro nie lubisz porterów i nie lubisz wędzonek. Ja nie lubię pieczarek i nie kupuję ich, również wtedy, kiedy znajomi zachwalają lokalną pizzę z tymi grzybami.
w sumie poszedłem za ciosem i uwarzyłem sobie Porter Bałtycki 21Blg. Podróż po nieznanych wodach czas zacząć
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gringo Wyświetlenie odpowiedzi20 zł, ale mam wrażenie że była też jakaś wersja ze złotym kapslem.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
No dobra, Kopsnij namiary, Dostaniesz przesyłkę Ale żeby nie ;obrazić Cię jakimś kupnym prezentem , dam Ci coś od serducha, portera[ własnej/ roboty (dziwne znaki w tekście to oznaki buszowania chomika na klawiaturze, postanowiłem nie kasować )
Comment
-
Comment