Chciałem poruszyć temat porteru bałtyckiego z browarów większych czyli głównie koncernów. Moim zdaniem jednym z lepszych jest komes porter z browaru fortuna. Do żywca nie mogę się przekonać ale jest na pewno lepszy niż z okocim. Grand jest raczej tylko poprawny. Ciechan ma nierówne warki a komes zawsze trzyma poziom. Cenowo też wypada najlepiej w stosunku ceny do jakości. Może ktoś ma inne zdanie? Są lepsze portery bałtyckie z większych browarów/koncernów? Pewnie będzie podany przykład z kormorana. Ale nie uprzedzając faktów czekam na odpowiedzi.
Dobry porter bałtycki z koncernu/większego browaru/nie kontraktowego
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
Ostatnio zrobiliśmy przegląd nowych (w sensie nie sezonowanych) porterów i wyszło że jakość/cena wygrał Puszkowy Argus z Lidla który wg doniesień jest robiony w Łodzi (porter Łódzki uchodzi za jeden z lepszych na rynku).
Co do reszty to kwestia smaku. Mnie bardzo podchodzi Warmiński. Ale i Ciechan w wersji 22blg także smakuje.
pozdrawiam
piotry -
Chciałem poruszyć temat porteru bałtyckiego z browarów większych czyli głównie koncernów. Moim zdaniem jednym z lepszych jest komes porter z browaru fortuna. Do żywca nie mogę się przekonać ale jest na pewno lepszy niż z okocim. Grand jest raczej tylko poprawny. Ciechan ma nierówne warki a komes zawsze trzyma poziom. Cenowo też wypada najlepiej w stosunku ceny do jakości. Może ktoś ma inne zdanie? Są lepsze portery bałtyckie z większych browarów/koncernów? Pewnie będzie podany przykład z kormorana. Ale nie uprzedzając faktów czekam na odpowiedzi.
i od razu zjeb.ka :]
Po pierwsze
ZŁY DZIAŁ dla Twojego tematu
po drugie
UŻYWAMY tzw. WYSZUKIWARKI
po trzecie
Ułatwię Ci i zajrzyj np.tutaj
Wszystko co związane z piwem i browarnictwem...Poddziały: Prasówka | Biblioteka | Ogłoszenia branżowe
czy
http://www.browar.biz/forum/showthre...115639&page=17 (kilka stron wstecz masz listę z czarnymi pysznymi płynami)
a pewnie jeszt jeszcze kilka wątków o porterach na naszym forum
pozdrawiamLast edited by dlugas; 2016-02-27, 11:36.Comment
-
Witnicki "z kiszonymi ogórkami" mi się raz trafił.
Ale i tak wypiłem całość :]Comment
Comment