Kolejny hipermarket z piwem rzemieślniczym?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • swiera
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.07
    • 26

Kolejny hipermarket z piwem rzemieślniczym?

Cześć i czołem.
    Będąc wczoraj w zabrzańskim Auchanie zajrzałem na dział piwny. I znalazłem tam Jasny grom z Peruna i Be like Mitch z ALebrowaru. Oba w cenach 7,50zł.
    Spotkaliscie się z tym u was czy to tylko jednorazowa akcja?
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9788

Spotkaliśmy się.

Comment

• woosaa
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2005.07
      • 1553

W gliwickim Auchanie jest tylko Perun.
      mb WOS

Comment

• Cooper
        🍼🍼
        • 2002.11
        • 6056

Gdy zobaczyłem ten tytuł pomyślałem, jak chyba większość którzy również zobaczyli go pierwszy raz, że jest gdzieś jakiś supermarket a więc wielki sklep mający jakiś wielki wybór czy wręcz specjalizację na piwa rzemieślnicze.
        Tutaj jednak okazało się że ktoś podjarał się jedynie faktem zobaczenia w supermarkecie raptem dwóch piw rzemieślniczych i to też bynajmniej nie w jakiejś atrakcyjnej cenie.
        To ci sensacja ....
        W Warszawie jest minimum 1 supermarket gdzie czasami na promocjach bywały piwa rzemieślnicze (i nie przeterminy) w cenach w przedziale pomiędzy 2 a 3 zeta a ogólnie stała ilość dostępnych kraftów z tego co wiem też jest zawsze większa niż raptem dwie marki.
        Nie będę jednak reklamować bo mi za to nie płacą a i pewnie niektórzy tam kupujący (ja jestem leń i nie chce mi się tam podjeżdzać choć aż tak daleko nie mam) mogli by też nie chcieć rozgłosu.
        Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
        1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• bzium1986
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2009.06
          • 86

Tak, w Auchan buduje się półka z piwami kraftowymi. Na razie jest Perun z 3ma markami, ale do końca roku mają wejść inne browary i do grudnia jest plan na 10-15 marek na półkach Auchan.

Z ciekawostek z branży: Eurocash też planuje zbudować stałą półkę z piwami rzemieślniczymi. Z tego co mi wiadomo, startują w okolicach czerwca.

Comment

• Cooper
            🍼🍼
            • 2002.11
            • 6056

Teraz to każda sieć mądra widząc modę od paru lat na tego typu piwa. Nawet jak sprzedają koncerniaki na palety to przynajmniej dla "bycia w temacie" zrobią kilka półek gdzieś w rogu gdzie postawią z kilka/naście piw po kilka sztuk każdego i tyle.
            Jak zejdą to się dostawi kolejne i może biznes się rozkręci.
            Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
            1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• witold68
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2009.09
              • 142

piwa regionalne

Podobnie jest w Tesco u nas w małym głownie wręzel raz byl tenczynek
              Na pochybel psubratom !

Comment

• Krzysiu
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2001.02
                • 14936

W Tesco w Świdnicy krafty są od jakichś dwóch - trzech lat. I to kilkanaście piw w kilku browarów. Czasem są jakieś akcje promocyjne. Zauważyłem, że jest spory ruch przy tej szafie, ale większość to oglądacze. Zwykle akcja "zobacz, jakie fajne piwo" kończy się nabyciem Łomży albo Lecha.

Comment

• camilos
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2011.05
                  • 6

Tak, w tesco jest sporo do wyboru, w Szczawnie też. Podobnie jak w auchan powoli pokazują się również w bi1 dawny real.

Comment

• jurkas74
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2008.04
                    • 57

A ja w Auchan widziałem tylko Rowing Jacka za 9 z groszami na najniższej półce, nie uważam tego za jakąś rewolucję.

Comment

• emes
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.08
                      • 4275

Trzeba też brać pod uwagę, że nie w każdym hipermakecie danej sieci jest taka sama oferta. Opisywane promocje w poszczególnych marketach nie funkcjonują w każdym markecie danej sieci. Nie chodzę po wszystkich sieciach, np nie byłem dawno w żadnym Auchan, Real, ale po tych co chodzę, to Tesco ma najlepszy wybór piw z małych browarów i zauważalnie to się rozwija. Może to dotyczyć tylko Tesco, które odwiedzam, bo każde Tesco może mieć trochę inną ofertę. Generalnie i tak kupuję piwa w specjalistycznym sklepie, bo mam większy wybór tego czego chcę.

Comment

• dlugas
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼
                        • 2006.04
                        • 4014

Kraft wlazł do blaszaków.
                        Kasa i to główny motor ich działań

Marża na na tatrze czy Harnasiu to ile z 30groszy? Wiadomo, że przy piątku i sobocie idą te piwa paletami.
                        Kraft sobie stoi po 6-9zł i czeka. Marża już nie 30groszy

W naszym dużym TEsco od kilku miesięcy są: Wrężel, Raduga, Kraftwerk, Dukla, Pinta, Wąsocz, Trzech Kumpli i reszty nie pamiętam
                        Wiadomo, że nie cała paleta z każdego browaru ale po 3-5 pozycji jest.
                        Ceny dość zaporowe, ale i tak odrobinę mniej niż w moim osiedlowym nocnym

Najciekawszą ofertę ma nasz Leclerc. Już rok temu coś zaczęto tam wrzucać co przykuwało moją uwagę.
                        W tym sezonie jest już grubo: Pinta (lepsze ceny niż w specjalistyku) , dr brew, pracownia piwa, trzech kumpli, revolta (dobre lokalne ceny) wąsocz (tańsze czyli polki, pilsy itp.) kingpin, perun RIS, i jeszcze kilka których teraz nie pamiętam
                        Był też Kormoran imperium prunum kilkanaście w dobrej cenie
                        Jest nadal Dr Brew RIS i BW ( brandy) z 15 sztuk po 16,99zł
                        Pojawiła się sztuka de molena czy brew doga.

Nigdzie w wielkich sieciach nie widziałem Ale Browaru

Jak jest jakaś dobra "promocja' to co niektórego krafta można zakupić w atrakcyjnej cenie.
                        Jak się wystoi na półce a termin leci to także fajnie przeceniają.

Dla mnie jako klienta same plusy.
                        Cierpią tylko sklepy specjalistyczne, ale one nadrabiają znacznie szerszą ofertą i doradztwem (przynajmniej powinny)
                        Last edited by dlugas; 2016-04-25, 11:16.
                        Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
                        Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
                        FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• kosher
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🥛🥛🥛🥛
                          • 2005.04
                          • 2315

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedzi
                          (...)
                          Nigdzie w wielkich sieciach nie widziałem Ale Browaru
                          (...)
                          Jest w Auchan/Simply Market z tym że w skromnym wyborze.

Comment

• legart
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            • 2012.06
                            • 914

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kosher Wyświetlenie odpowiedzi
                            w Leclerc Bielany też bywa

Comment

• woosaa
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼🍼
                              • 2005.07
                              • 1553

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kosher Wyświetlenie odpowiedzi

W gliwickim z Ale Browaru jest tylko King of Hop(5.98) i Rowing Jack(6.20).
                              mb WOS

Comment

Przetwarzanie...
                              X