W Auchan pojawiły się piwa z Glogera.Ceny od 8 zł w górę.
Kolejny hipermarket z piwem rzemieślniczym?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika woosaa Wyświetlenie odpowiedziW Auchan pojawiły się piwa z Glogera.Ceny od 8 zł w górę.
Chyba poczuli "ducha kraftu" jak tesco hiehieLast edited by legart; 2016-06-21, 13:31.
Comment
-
-
Ja tam nie odczułem różnicy np między AleBrowarem z supermarketu a ze sklepu specjalistycznego, ale może ja piwko postoi trochę w ciepełku na dobrze naświetlonej półeczce to miłośnicy teorii spiskowych dostaną pożywkę dla swoich tez.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika betek Wyświetlenie odpowiedziMyślicie, że takie piwa na supermarketach są tej samej jakości co w sklepie rzemieślniczym? Kolega mi opowiadał, że do supermarketów rozlewają gorszą partię
Krafty w marketach pewnie będą traktowane jako towar wysokomarżowy, dopiero przy terminach będą obniżać ceny. Bo jak jest moda, to głupotą byłoby nie skorzystać z okazji do zarobku.
A że "kraftowcy" robią interesy z sieciami, to i może przy okazji skończy się uduchowiony bełkot o niesieniu kaganka piwnej oświatyBirofilia Trapistów poszukiwane - sprawdź co mam
http://mojedegustacje.blogspot.com/ - mój blog o alkoholach; ostatni wpis - Królewskie Porter
Piwny Janusz bez Teku
Comment
-
-
Betel i pajet to na pewno jedna osoba - oczywisty troll, nawet nie warto tego komentować.
Co do oferty kraftowej supermarketów, to widać jednak wpływ piwnej rewolucji. Nie bez znaczenia były/są też "tygodnie piwne" w dyskontach. Jak się okazało, że jest popyt na coś więcej niż jasny lager czy "mocne", to nic w tym dziwnego, że większe sklepy zainteresowały się tym rynkiem.
Podzielę się swoimi obserwacjami z zakupów w Auchan(Praga) co 2-3 tygodnie.
Na początku tego roku, albo koniec poprzedniego, jako chyba pierwszy kraftowiec(Kormorana AIPA nie liczę), pojawił się tam Be Like Mitch z Alebrowaru, no i przynajmniej do maja dalej stała chyba ta sama warka. Taka nachmielona pszenica która stała kilka miesięcy w tych powiedzmy 20°C, to będzie dość marne piwo, nawet po przecenie.
Z drugiej strony, piwa które odstraszają ceną jak np. Chimay czy Komes Porter w 0,75l butelkach można kupić już trochę wyleżakowane, Komesy stały ponad rok, a cena tylko spadła.
Kilka tygodni temu pojawiły się Rowing Jack i King of Hop, to na początku wszystko się wyprzedało, przy następnych zakupach zostało po kilka sztuk - mam wrażenie, że zostały one wykupione przez bardziej zorientowanych klientów, ponieważ były one w dość atrakcyjnych cenach 6 i 6,20 zł.
W międzyczasie pojawił się też Jasny Grom od Peruna(też jakoś w zimę), kilka piw z Jana Olbrachta, kilka piw belgijskich, tak że postęp jest i nie wygląda to na jednorazową akcję.
W Tesco też chyba prawie od dwóch lat można znaleźć ciekawsze piwo. Nie wiem jak w innych sieciach, ale domyślam się, że to tylko kwestia roku, nim standardem będzie przynajmniej półka z piwami rzemieślniczymi w każdym supermarkecie.
Na koniec mały bonus co do warunków przechowywania piwa w sieciach(i nie tylko): widziałem w Almie bodajże, półkę z droższymi piwami na którą bezpośrednio padało słońce z przeszklonej ściany czy tam sufitu, na przeciw zaś pod ścianą w cieniu i w lodówce bogata oferta koncernów.Last edited by rafalek21; 2016-06-26, 00:46.
Comment
-
-
Wspomne, ze w Carrefour juz od jakiegos czasu pojawila sie Pinta (Atak chmielu, A ja pale ale i Pierwsza pomoc ), 8 piw z Browaru Gloger (jest to regionalny wiem ale robi piwo w stylu Craftowym) oraz pojawia sie powoli Kraftwerk (Time-Out, Rage Machine i Easy Rider) oraz Jan Olbracht (Cora koryntu, Powrot krola, Pomaranczarnie krola i Piernikowy foch). Wiec fajnie, ze kolejny Hiper wchodzi w Kraft.
Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
Comment
-
-
Tak Pinta schodzi ładnie. Było też Apetyt na życie i miał być Imperium atakuje ale albo się skończyły warki albo w przypadku tego ostatniego w ogóle nie pojawiły się. Mogli by dać regularnie warzona ofertę a jest ich tylko chyba 8 aktualnie
Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Comment