Nazwy browarów

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Horse1963
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2009.06
    • 547

Nazwy browarów

Przeglądałem właśnie listę polskich piw i zauważyłem, pewne nieścisłości w nazewnictwie.
    99 % browarów ma poprawna nazwę bez słowa browar, ale kilka np. Zakładowy, Stu Mostów, Spółdzielczy, Kociewski, Jana, Grill de Brasil, Na Jurze, Miejski Sopot, ma przed nazwą słowo Browar. Dotyczy to chyba wszystkich piw z tych browarów.
    A jedno piwo jest jako Browar Tumski a reszta jako Tumski.
    Czy nie należy tego ujednolicić
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19274

To przyjrzyj się browarowi Witnica vel Boss jak tam niekonsekwentnie jest

Comment

• ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 23965

Zazwyczaj przy tworzeniu wątku dla danego piwa jest przyjmowana z automatu nazwa browaru która w tym momencie była w bazie danych. Jak została zmieniona nazwa browaru, to piwa dodawane po tej zmianie mają w nazwie wątku tą nową nazwę, chyba że coś tam ręcznie poprawiałem. Z jednej strony nie jest moim zdaniem właściwe zmienianie wszystkiego wstecz, z drugiej strony robi się burdel.
      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Horse1963
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2009.06
        • 547

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
        To przyjrzyj się browarowi Witnica vel Boss jak tam niekonsekwentnie jest
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
        Zazwyczaj przy tworzeniu wątku dla danego piwa jest przyjmowana z automatu nazwa browaru która w tym momencie była w bazie danych. Jak została zmieniona nazwa browaru, to piwa dodawane po tej zmianie mają w nazwie wątku tą nową nazwę, chyba że coś tam ręcznie poprawiałem. Z jednej strony nie jest moim zdaniem właściwe zmienianie wszystkiego wstecz, z drugiej strony robi się burdel.
        I co do Witnicy i Bossa to faktycznie była zmiana nazwy browaru, ale browary które ja wymieniłem to nie są "starocia", tylko "nówki".
        I już mamy burdel, który będzie się tylko powiększał.

Comment

• e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19274

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
          Rozumiem, ale browar Kiper, który zmienił nazwę gdzieś koło 2007 jest ujednolicony. O dziwo przyjęto nazwę spółki jako nazwę browaru.

Comment

Przetwarzanie...
          X