Koniec Browaru Reden Świętochłowice?
Collapse
X
-
Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2016-06-13, 16:17.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl -
Sfokusowali target i wyszło im, że nazwa musi wskazywać premiumowość a na tym rynku najbardziej relewantne słowo to kraft lub craft.Comment
-
Widzę, że już nikt nie pamięta, co jest powodem zmiany nazwy.
2msc i amnezja całkowitaMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Jako skromny Janusz marketingu z browaru z głupią nazwą, lubiący salceson - odpowiem w skrócie dla ludzi z amnezją:
- gdy był Reden, to było źle/głupio/nie podobało się:
bo to niemiecka nazwa, a to wy jesteście z Polski?, kto to był ten Reden, a czemu ten Reden - przecież to niemiecka kapitalistyczna świnia była, co on miał wspólnego z browarem... itp. itd.,
i dalej: a czy to was licytują, a czy ten komornik to u was, jak można było zbankrutować na browarze, a to wNORMALNOŚĆ
Browar "nadRzeczny" warzy od 2003 r.Comment
-
[...] a to w Świętochłowicach też jest browar?, a te piwa z restauracyjnego to czemu nie u was? i tak dalej...
o innym smrodzie ciągnącym się za marką Reden nie będę wpominał, bo nie chcę i nie mogę... kto wie, ten wie
a nazwa - czas zweryfikuje, wiem że łatwiej było nazwę i logo oraz wygląd etykiet skopiować z zachodu - jak paru "miszczów" polskiego KRAFTu, my woleliśmy wymyśleć coś nowego i swojego,
ale głowy posypywać popiołem za to nie zamierzamy
za konstruktywną krytykę z góry dziękujemyNORMALNOŚĆ
-
Podsumowując - teraz Reden jest jeden, a ekipa ReCraftu nie ma z nim już nic wspólnegoNORMALNOŚĆ
-
Jako skromny Janusz marketingu z browaru z głupią nazwą, lubiący salceson - odpowiem w skrócie dla ludzi z amnezją:
- gdy był Reden, to było źle/głupio/nie podobało się:
bo to niemiecka nazwa, a to wy jesteście z Polski?, kto to był ten Reden, a czemu ten Reden - przecież to niemiecka kapitalistyczna świnia była, co on miał wspólnego z browarem... itp. itd.,
Mi nazwa Reden kojarzyła się z nazwą własną, fajną i ciekawą.
Reden kojarzył mi się tylko z jednym browarem, w Świętochłowicach, który już zdobył swoją markę i renomę.
ReCraft, angielskojęzyczna nazwa... cóż, taka moda.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Zmamiony Mentorem przychylam się do nowej nazwy- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment