Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zakładanie browaru kontraktowego

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Lhunbleidd
    Senior
    • 06-2014
    • 196

    #31
    Oj tam, ciekawe gdzie mają nabierać wiedzy i doświadczenia? IMO sam kontraktowiec powinien nalegać na asystę przy warzeniu ale jak ma wiecznie słuchać "nie tykej", "nie wolno" czy "nie umisz" to się nie dziwię, że mailami zamówienie przysyłają. Trochę zrozumienia...

    Comment

    • gwzd
      Senior
      • 01-2012
      • 622

      #32
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Lhunbleidd Wyświetlenie odpowiedzi
      Oj tam, ciekawe gdzie mają nabierać wiedzy i doświadczenia? IMO sam kontraktowiec powinien nalegać na asystę przy warzeniu ale jak ma wiecznie słuchać "nie tykej", "nie wolno" czy "nie umisz" to się nie dziwię, że mailami zamówienie przysyłają. Trochę zrozumienia...
      Takie osoby mogą po prostu nie tykać się danego interesu i zostawić to ludziom, którzy się znają. Ja sobie nie wyobrażam tworzenia browaru kontraktowego bez wcześniejszego doświadczenia w pracy w browarze.

      Comment

      • dlugas
        Senior
        • 04-2006
        • 4014

        #33
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Lhunbleidd Wyświetlenie odpowiedzi
        Oj tam, ciekawe gdzie mają nabierać wiedzy i doświadczenia?
        Okiem tego, "który się nie zna", wydaje mi się, że ścieżka (mniej więcej) powinna być taka:
        1.Zdobycie wiedzy teoretycznej oraz sensorycznej
        2.garnek + plastikowe wiadro w domu przez kilkanaście/kilkadziesiąt warek
        3.zatrudnienie się jako asystenta/pomocnika/pomywacza/naklejacza naklejek w browarze restauracyjnym czy rzemieślniczym(fizycznym)
        4.popracowanie jako piwowar w browarze mikro/restauracyjnym/ czy jako drugi piwowar w czymś większym
        5. zaczęcie myślenia o swoim "byznesie"

        ale to droga "romantyczna i długa"
        no i trzeba się napracować
        Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
        Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
        FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

        Comment

        • AndrewZG
          Senior
          • 08-2009
          • 261

          #34
          Dla przeciwwagi zapodam konkurencyjną ścieżkę:
          1. Wyjechać za granicę do pracy w jakiejś korporacji.
          2. Po jakimś czasie sprawdzić jaka branża w kraju odnotowuje wzrosty.
          3. Wrócić z kasą i zainwestować w browar (może być kontraktowy), a do jego prowadzenia zatrudnić młodych gniewnych fachowców z branży.
          4. Wykorzystywać doświadczenie nabyte w korporacji do promocji/sprzedaży swoich wyrobów.

          Romantyzmu tu mniej, ale pieniędzy pewnie więcej.

          Comment

          • Pendragon
            Senior
            • 03-2006
            • 13951

            #35
            Może się przyda:
            Wielką radością dla środowiska piwowarów domowych jest moment w którym nasze koleżanki lub koledzy przechodzą na profesjonalizm. O tym czy warto i ile niesie...

            moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


            Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

            Comment

            Przetwarzanie...
            X
            😀
            🥰
            🤢
            😎
            😡
            👍
            👎