Bywam w jednym multitapie, gdzie RIS-a z kranu można nabyć dużo taniej, niż w sklepie z butelki. Pytanie więc mam następujące: jak tanio knajpa musi nabywać kegi, że opłaca jej się sprzedawać jakieŝ piwo taniej, niż sklep? Dla przykładu RIS-a od pracowni piłem za 12 zł/0,33 l (w sklepie kosztuje ok. 15 zł/0,33 l), a wczoraj jakiegoś duñczyka (34° Plato) za 18 zł/0,33 l.
Ceny kegów z piwem kraftowym dla multitapòw
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rafano Wyświetlenie odpowiedziMusiałbym jeszcze sprawdzić ale na teraz mogę Ci napisać, że jak dobrze kojarzę to ceny skandynawskich piw w beczce to rząd wielkości 600 zł/30 l netto. I tu rzeczywiście wychodzi dużo taniej niż butelki.
Comment
-
-
Pytasz jakbyś dziś się urodził. Temat był wałkowany w wielu już wątkach. W skrócie: na cenę końcową składa się wiele czynników. Podobnie jak z cena paliwa na stacjach (nie wspomnę już o przypadku cen z tych samych sieci). Konkluzja: nie zawsze cena wynika z chciwości sprzedawcy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Dukat_WSI Wyświetlenie odpowiedziCiekawe, czy to nie wynika z jakichś uwarunkowań prawnych np. ekologicznych i związanych z tym, żeby alkohol był ciężko dostępny w sklepach, więc kegi jako produkty dla lokali mogą mieć wtedy preferencyjne warunki (?).
Co łatwiej, szybciej i taniej rozlać? 30 litrów piwa do 60 butelek czy 30 litrów piwa do 1 petainera?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziPytasz jakbyś dziś się urodził. Temat był wałkowany w wielu już wątkach. W skrócie: na cenę końcową składa się wiele czynników. Podobnie jak z cena paliwa na stacjach (nie wspomnę już o przypadku cen z tych samych sieci). Konkluzja: nie zawsze cena wynika z chciwości sprzedawcy.
Comment
-
Comment