Witam, przed chwila skonczylem zacieranie i piwo ma kolor mataliczny/szary. Warzyłem weizena ze słodów z strzegomu. Jest to moja pierwsza warka z zacieraniem dlatego zadziwił mnie kolor. Czy taki kolor jest normalny ? jest sens wogole to chmielic i zadawać drożdze ?
Składniki:
- Strzegom słód jasny pilzneński - 1kg
- Strzegom słód pszeniczny - 2kg
Zacieranie:
– 20 minut w 44°C
– 45 minut w 63°C
– 20 minut w 72°C
- 78°C wygrzew
Pozdrawiam.
Składniki:
- Strzegom słód jasny pilzneński - 1kg
- Strzegom słód pszeniczny - 2kg
Zacieranie:
– 20 minut w 44°C
– 45 minut w 63°C
– 20 minut w 72°C
- 78°C wygrzew
Pozdrawiam.
Comment