A jakby tak polski kraft zrobił coś na azocie? :)

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Dukat_WSI
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2015.03
    • 781

    A jakby tak polski kraft zrobił coś na azocie? :)

    Były już takie plany, chociaż w powijakach? Kraftowy stout na azocie musiałby być potęgą.
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12695

    #2
    Są plany aplikacji mieszanki azotu, dwutlenku węgla, związku hydrogen sulfide, metanu i metanotiolu. Nie jest to skomplikowany proces, choć w przypadku kraftu i nie tylko zazwyczaj wymaga wyizolowanego pomieszczenia ze względu na obowiązujące normy.

    Comment

    • birek03
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2015.01
      • 40

      #3
      Z tego co pamiętam to widawa zrobiła ipa ba na azocie

      Comment

      • Cooper
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🍼🍼
        • 2002.11
        • 6057

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Dukat_WSI Wyświetlenie odpowiedzi
        Kraftowy stout na azocie musiałby być potęgą.
        A na czym ta potęga polega ? Że jest taki lans dla lansu po prostu czy np się lepiej beka ?
        Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
        1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

        Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

        Comment

        • Krzysiu
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2001.02
          • 14936

          #5
          Można też na helu. Będzie śmieszniej.

          Comment

          • gawel
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2004.08
            • 1

            #6
            Gaz rozweselający

            Najśmieszniej na podtlenku azotu (Tlenek diazotu)

            Comment

            • e-prezes
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2002.05
              • 19274

              #7
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
              Są plany aplikacji mieszanki azotu, dwutlenku węgla, związku hydrogen sulfide, metanu i metanotiolu. Nie jest to skomplikowany proces, choć w przypadku kraftu i nie tylko zazwyczaj wymaga wyizolowanego pomieszczenia ze względu na obowiązujące normy.
              Ty na serio? Piwo o zapachu bąka

              Comment

              • darekd
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🍺🍺🍺
                • 2003.02
                • 12695

                #8
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
                Ty na serio? Piwo o zapachu bąka
                Aj zdradziłeś tajemnicę!

                Jak wspomniano na początku, są plany, ale w powijakach, jakieś opracowania
                studyjne. Musi być inny widget, najlepiej hartowana stal. Problem tkwi w procesie napełniania butelki wspomnianym związkiem - brak chętnych do takiej pracy, może
                kol. Dukat...

                Do tego związku najlepiej pasuje ten oto stout:



                Idealnie komponuje się z daniami typu flaczki oraz kaszanka.

                Nie mogłem się powstrzymać, przepraszam

                Comment

                • Dukat_WSI
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2015.03
                  • 781

                  #9
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
                  A na czym ta potęga polega ? Że jest taki lans dla lansu po prostu czy np się lepiej beka ?
                  Jednak piana na azocie robi wrażenie niebotyczne.

                  Comment

                  Przetwarzanie...
                  X