Dobre, Niemieckie piwo dostępne w sieciówkach

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • w1w
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2016.12
    • 1

Dobre, Niemieckie piwo dostępne w sieciówkach

Jako, że to mój pierwszy wpis na forum, chciałbym się przywitać! Tak więc... WITAM!

Zbliżają się święta, czas prezentów. I tu pojawił się lekki problem.
    Ciężko było mi coś znaleźć na prezent dla ojca. Jako, że lubi napić się dobrego piwa, a ja siedzę na delegacji w Niemczech, chciałbym to wykorzystać.

Mam w planie zakupić powiedzmy 10 piw, takich które ciężko będzie dostać w Polsce, owinąć to w ładny kosz, i wręczyć jako prezent. Najlepiej byłoby samemu skosztować, wybrać... lecz niestety jestem tu w celach służbowych i po prostu nie za bardzo mam na to czas i możliwości.

Jako, że w sieci jest masa różnych opinii, chciałbym spytać WAS, jakie piwo warto kupić?
    Wiadomo... każdy ma swój gust, swój smak. Myślałem nad jakimiś takimi typowo popularnymi, gdyż wydaje mi się, że w lokalnych sieciówkach (Real, Lidl, Kaufland) ciężko będzie mi znaleźć coś regionalnego.

Z tego co udało mi się zaobserwować, mocno wspiera się tu co prawda lokalny biznes (znajduje się parę km od Magdeburga) więc może coś w tym kierunku? Nie mam pojęcia czy istnieje coś regionalnego, a nie chce też kupić czegoś na zasadzie "dolnej półki". Niby kierować się ceną... lecz cena nie zawsze oznacza jakość.

Będę mega wdzięczny za jakąkolwiek pomoc!
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12560

Trochę nie w tym miejscu ten post.

Getränkemarkt to jest miejsce, gdzie powinieneś szukać. Są to markety napojowe, lokalne jak i sieciowe, gdzie jest większy wybór piwa, można zaopatrzyć się w zestawy itp.

Najlepiej wrzucić w wyszukiwarkę"Getränkemarkt Magdeburg" i wyjdzie Ci sporo.

Lokalne browary stamtąd a niedostępne u nas:

Die Colbitzer Heide-Brauerei...steht für Biere mit hoher Qualität und einzigartiger Frische. Ihre Spezialitäten unterscheiden sich von industriell gefertigter Massenware durch gleichbleibend hohe Qualität auf Grund kleiner Produktionschargen, ausgewählter Rohstoffe und langer Lager- und Reifezeit – ein Unterschied den man schmeckt!Seit 1872 ist die Colbitzer Heide-Brauerei eine Brauerei in Sachsen-Anhalt, die ihre Kunden kennt und die

Na północ od Magdeburga jest minibowar:
    http://www.brauerei-eckart.de/brauerei.php fajne butle, na prezent myślę, że super

Magdeburg:

Comment

Przetwarzanie...
    X