Druga edycja Święta Porteru Bałtyckiego stanęła w cieniu tzw. aferum prunum. W piwnym świecie zawrzało. Większość piwa Imperium Prunum trafiła w ręce zagranicznej sieci handlowej, która narzuciła w…
Papierosy to całkiem inna historia.Cena na paczce to maksymalna kwota za jaką może być sprzedawana w detalu bez odprowadzenia dodatkowej akcyzy.
Czyżby? Z punktu widzenia prawa podatkowego jest to też towar akcyzowy, podlegający nadzorowi przez Państwo (poprzez odpowiednie służby) jak każdy inny. Skoro wprowadzono jakieś (o których istocie nie dywaguję) regulacje na fajki czemu ten model nie może być transformowany na branże piwną? Skoro kupczenie fajkami ponad sugerowany pułap jest obarczony dodatkową akcyzą (jak sugerujesz) dlaczego piwo (lub inny towar akcyzowy) nie może?
Mikrusy mieszczące się w miastach, mają tą wygodę, że dostać się do nich jest lekko, łatwo i przyjemnie.
Natomiast takie jak ten który opisuję, to dla kogoś kto porusza się tylko transportem publicznym, dotarcie do celu wymaga nieco poświęcenia i czasu.
do sprzedania mam moją kolekcję podkładek pod piwo, zbieraną przez ostatnie 20 lat.
Posiadam podkładki z lat '90, '00 i współczesne, głownie z krajów takich jak Polska, Czechy, Węgry, Niemcy, Austria, Belgia, Holandia, Słowacja, Wlk. Brytania, ale też...
Wzorem wątku zgłaszania piw do naszej bazy, którą później uzupełniają w pocie czoła Dyczkin i Kaczka116 proszę w podobny sposób wpisywać tutaj dane nowego browaru do wprowadzenia jeśli go jeszcze nie ma w bazie. Od tego zależy płynna praca wspomnianych.
Jeżeli ktoś z Was pali L&M'y, lub Wasi rodzice, brat czy kolega
i nie zbieraja kodów tylko wywalaja to moglibyście mi pomoc w zbieraniu...
kontakt ze mną gg: 3912360 lub na PW....
Comment