No ładnie, a mnie tam jeszcze nie bylo
Browar Namysłów - NOVINKA!
Collapse
X
-
-
No koleżanki! Żeby tak ludzie z innych miast znali Wasze knajpy, a Wy nie?
Comment
-
-
-
-
Co do naprawiania browaru Namysłów to przede wszystkim trzeba naprawić SMAK.Bo Namysłów z czasów Ryana i wcześniejszych to nie to samo.A znam dobrze ten browar,bo moje pierwsze piwo to był rycerz z Namysłowa.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Spokojnie.... nie jest On taki zły, browar jest unowocześniony, płynna sytuacja finansowa (a nie bankrut jak "Piast" i "Lwówek")
wzrost sorzedaży. A i smak nie jest taki zły... i znacznie poprawiła się trwałość!
Comment
-
-
Ryan Gostomski może nienajlepiej sie orientować w warunkach polskiego rynku ale na piwie się zna: studiował w najsławniejszej europejskiej szkole piwowarskiej: w bawarskiej Weihenstephan!
Co do piwa, to pięknie ujął to pjenknik: nie takie złe i znacznie poprawiła sie trwałosć.
Tak jest, bo to piwo produkowane jest juz w unitankach a nie klasycznie jak dwa lata wczesniej. Teraz będzie mniej więcej takie samo jak wszystkie inne "piwa przemysłowe".O!Nanobrowar Domowy "PiwU"
Comment
-
-
Nie wiem czy Ryan się zna na piwie,ale dla mnie to już nie jest to samo piwo.Po prostu się zepsuło.Często bywam w Namysłowie,i wszyscy mówią to samo.Że od czasu gdy browar przejęli "amerykanie" to piwo zeszło na psy.Zresztą to ma odzwierciedlenie w wielkości sprzedaży,która bardzo spadła od czasu przejęcia browaru.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
-
Akurat tu Kiszot nie masz racji, wielkość sprzedaży się poprawiła.
Poza tym przestało to być piwo lokalne poludniowo zachodniej Polski, osobiście widziałem na Mazurach i w Warszawie.
Comment
-
-
Nie zgadzam się.Sprzedaż ponadregionalną rozwinął Namysłów(logo duże N).Niestety Ryan to zaprzepaścił.Znam ludzi co pracują w browarze i twierdzą,że za czasów Ryana zmniejszyła się sprzedaż piwa poza opolszczyzną.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
-
Kiszot. Nie wiem kiedy zraziłeś się do tego piwa ale musisz wiedzieć, że w Namysłowie postawiono praktycznie nową warzelnię w miejscu starej (o czym było głośno w lokalnej prasie) a taki remont musi wiązać się ze wstrzymaniem produkcji na jakiś czas. A piwo sprzedawać trzeba...
... przy obecnej konkurencji zniknięcie z rynku nawet na krótki czas jest równoznaczne z likwidacją interesu. Więc zastanawia mnie cóż takiego znajdowało się wtedy w butelkach z Namysłowa bo faktycznie było bylejakie.
Comment
-
Comment