O „zwracalności” butelki zwrotnej
Collapse
X
-
Są kraje gdzie nie ma zwrotnych butelek i jakoś żyją, a są też i takie gdzie każda nie jest zwrotna, ale może być. Największy problem to ja widzę w opakowaniach plastikowych po napojach, bo puszki to zbieracze w dużym procencie przywracają do systemu. Niestety zwiększającej góry śmieci nierecyklowanych nie da się uniknąć bez edukacji i sensownych kar za uporczywe łamanie zasad współżycia.społecznego. A wracając do szklanych opakowań po piwie... jeśli ktoś chce zapłacić za butelkę i jej nie zwrócić to w sumie jego prawo.Comment
-
👍 1Comment
-
Największy problem to chyba jednak małpkiLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Duży Ben od jakiegoś czasu dołączył do normalności. Robiąc zakupy można oddawać wszystkie butelki zwrotne z asortymentu sieci bez żadnych paragonów po 1 zł w ilości do 20 sztuk (oficjalnie), ale w sklepie koło mnie nie robili problemu gdy było więcej.
👍 2Comment
Related Topics
Collapse
-
Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
-
Channel: Belgia
-
-
Browar jak i jego piwa są ogólnie znane w Polsce i dość dobrze dostępne, szczególnie bogaty asortyment jest do kupienia we Wrocławiu. Tak więc wizyta naszej ekipy w Nové Pace była podyktowana nie tyle chęcią spróbowania znanych nam piw, co zwiedzenia zabytkowego browaru powstałego w 1872...
-
Channel: Czechy
-
-
Cześć,
dawno nie warzyłem jednak planuję coś upichcić. Powoli się przygotowując znowu wróciłem do tematu który mnie nurtuje od dłuższego czasu. Mianowicie czystość butelek do których rozlewane jest piwo. Mianowicie chyba jak każdy piwowar korzystam powtórnie z butelek z piw które...5 Photos-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Cześć,
Sprzedam sprzęt domowy:
18 skrzynek na piwo, ok 10 skrzynek z butelkami. Butelki są w większości czyste, bez etykiet, mogą byc zakurzone. Część 330ml, część 500ml. Dla zainteresowanego sprawdzę dokładnie ile czego tam jest.
Butelki litrowe z grubego szkła z zamknięciem...-
Channel: Targowisko piwowarskie
2023-07-27, 18:05 -
-
Wielu na pewno znany piwowar Tomek "Bigos" Biegański, pracujący wcześniej w gdańskiej Brovarni a potem w Nowym Browarze we Wrzeszczu, pół roku temu podjął pracę głównego piwowara w browarze Egerer w Dolnej Bawarii. Nie jest codziennością by w tak tradycyjnie piwnym kraju cudzoziemiec...
-
Channel: Niemcy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment